Comencen les obres en les Escoles Públiques de Massarrojos i Benimàmet

Les obres de millora de les condicions d'habitabilitat i d'eficiència energètica en els Col·legis d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Arquitecte Santiago Calatrava, de Benimàmet, i José Senent, de Massarrojos, han començat hui, dilluns 26 de novembre, tal com ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Les obres de millora de les condicions d’habitabilitat i d’eficiència energètica en els Col·legis d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Arquitecte Santiago Calatrava, de Benimàmet, i José Senent, de Massarrojos, han començat hui, dilluns 26 de novembre, tal com ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Les inversions arriben als 136.865 euros al CEIP Arquitecte Santiago Calatrava i als 66.930 euros al CEIP José Senent. Es tracta d’obres de millora de les condicions d’habitabilitat i eficiència energètica i se centren en actuacions en els materials amb què es van construir els centres. Les dos intervencions es fan a càrrec d’una subvenció assignada per la Diputació de València a l’Ajuntament.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que «per al Govern de la Nau és fonamental el condicionament i la dignificació de les instal·lacions dels centres educatius. Vetllem pel benestar dels nostres xiquets i xiquetes i de tota la comunitat educativa, tant dels centres educatius situats dins de la ciutat, com dels que estan en els nostres pobles, com en este cas els centres de Massarrojos i Benimàmet».

Concretament, les obres previstes en el CEIP Santiago Calatrava, permetran la substitució de les fusteries existents de les aules per noves fusteries d’alumini amb aïllament tèrmic. Es disposarà també de persianes d’alumini encastades a la façana, es repararan les reixes substituint els elements danyats, i s’aplicarà una pintura de protecció.

Al CEIP José Senent de Massarrojos, se substituiran les fusteries interiors originals de l’edifici de primària així com les fusteries exteriors de l’aulari d’infantil. Al primer immoble se substituiran les portes de les aules per unes altres que complixen les característiques que marca la Conselleria d’Educació en les seues recomanacions per a la construcció de centres educatius.

A l’edifici d’infantil se substituiran les fusteries exteriors d’alumini per altres de noves amb millors condicions d’aïllament tèrmic. Es col·locaran per l’exterior persianes de lames d’alumini orientables, per millorar la protecció solar de les aules d’infantil. També es canviarà tota la lluminària interior per altra LED, d’alta eficiència energètica.

Per al regidor de Govern Interior estes actuacions «són una prova més de la importància que li dóna el Govern de la Nau a la millora de les infraestructures educatives públiques de la nostra ciutat». Campillo ha destacat «l’excel·lent col·laboració amb la Diputació en este cas, i també amb la Conselleria d’Educació en el cas del Pla Edificant, que també avança en la seua tramitació».

Per últim, Campillo ha explicat que estes actuacions «venen emmarcades en tot un programa d’eficiència energètica que du a terme el Govern. No hem d’oblidar el nostre compromís en la lluita per l’eficiència energètica i contra el canvi climàtic. I què millor que actuar en escoles públiques, també per mostrar als nostres xiquets i xiquetes que l’ús de l’energia ha de ser responsable», ha conclós.CatalanSpanish