L’esmorzaret valencià en El Corte Inglés Colón de la mà de Paco Alonso i Toni Montoliu

Amb motiu de l'exposició El Sabor de la Festa s'ha programat en Àmbit Cultural d'El Corte Inglés Colón "L'esmorzaret", ànima de la dieta Mediterrània amb el periodista Paco Alonso i el restaurador Toni Montoliu.

Amb motiu de l’exposició El Sabor de la Festa s’ha programat en Àmbit Cultural d’El Corte Inglés Colón “L’esmorzaret”, ànima de la dieta Mediterrània amb el periodista Paco Alonso i el restaurador Toni Montoliu.

Paco Alonso, periodista, escriptor i comunicador, apassionat i vehement defensor del producte i la cuina de proximitat, ha defensat al costat de Toni Montoliu, mestre major de l’esmorzaret, un dels senyals d’identitat més importants de la nostra cultura gastronòmica, L’Esmorzaret.

En paraules de Paco Alonso, “L’Esmorzaret, sens dubte ha sigut i és el guardià dels valors més sòlids de la dieta mediterrània” un moment que va “més enllà de la pura necessitat de menjar, i on el més destacable és la sociabilitat, el fet de comprar, preparar i compartir”.

Un esmorzar en el qual no pot faltar el cacau del collaret. Toni Montoliu, qui cultiva este producte en la seua Barraca de Meliana, és un dels principals responsables que esta varietat autòctona no s’haja perdut per sempre. Precisament El Corte Inglés ofereix en la seua plaça Gastro Mercat un esmorzaret valencià de 10 a 12 del matí.

Un dels objectius de l’exposició El Sabor de la Festa, que podrà visitar-se fins al 25 de març en El Corte Inglés de Colón, és acostar estos productes i menjars arrelats en la tradició culinària de la Comunitat als consumidors.

Després de la conferència els assistents han participat en un tast dels excel·lents vins i caves dels Cellers Hispà Suïssos dirigida per l’enòloga d’este celler Fernanda Buainain. Este celler ha rebut en els últims anys nombrosos preus nacionals i internacionals, que donen idea de la qualitat dels seus caldos.CatalanSpanish