La Generalitat destina 100.000 euros per a habilitar un espai d’integració en el port de Borriana

Arcadi España valora el treball solidari realitzat per les ONG en el Mediterrani i recorda l'exempció total de taxes portuàries.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat habilitarà un espai d’integració en el recinte del port de Borriana. Estes noves dependències, dissenyades fonamentalment per a l’ús de les tripulacions de vaixells que realitzen labors humanitàries, suposaran una inversió de 100.000 euros.

L’adequació del nou espai tindrà un termini d’execució del voltant de tres mesos i consistirà en la instal·lació de cuina, banys, dutxes i un canviador per a bebés per a facilitar la condícia i rentada de roba.

La ubicació d’esta infraestructura en el port de Borriana, “un dels millors de la Comunitat Valenciana”, segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha efectuat donades les característiques tècniques i la grandària del seu @varadero, que permet la reparació de vaixells de grans dimensions.

El titular de Política Territorial que ha definit este projecte com a “imprescindible per a tota la comunitat portuària”, ha valorat el treball realitzat per diferents ONG al Mediterrani.

En este sentit, Espanya ha assenyalat la importància de fer costat a “les persones que són solidàries amb els altres” i, alhora que ha recordat el treball de la Generalitat per a revitalitzar els ports com a “centres creadors d’ocupació i riquesa”, també ha reflexionat sobre el seu paper com a “emissors de solidaritat”.

“Per això, – ha continuat el conseller-, en la Llei de Pressupostos de l’any que ve es contempla una exempció total de les taxes portuàries per a entitats humanitàries i ONGs que vinguen a la Comunitat Valenciana i que treballen des d’ací”.

CatalanSpanish