Espanya comença el seu viatge a les eleccions del 10 de novembre

Pedro Sánchez “el país es veu abocat a la repetició d'eleccions”

El Rei Felipe VI no ha proposat cap candidat a la investidura com a president del Govern, després la ronda de contactes amb els representants dels partits, una decisió després de la qual s’obri el camí per a la repetició de les eleccions generals el 10 de novembre.

La Casa del Rei hi ha fet públic un comunicat després dels dies de reunions de Felipe VI amb els dirigents polítics en el qual subratlla que ha constatat que no existeix un candidat que compte amb els suports necessaris per al Congrés dels Diputats “li atorgue la seua confiança”.

En este sentit i d’acord amb l’exposat el passat 12 de setembre en la convocatòria d’aquestes consultes, el Rei ha comunicat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que no formula una proposta de candidat a la Presidència del Govern. Tot això a l’efecte del qual es preveu en l’article 99 de la Constitució.

Pedro Sánchez “el país es veu abocat a la repetició d’eleccions”

Per la seua part, el president en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat aquesta nit, que “el país es veu abocat a la repetició d’eleccions”, el pròxim 10 de novembre.
Sánchez ha precisat que estes consultes han llançat un resultat “clar” i és que no hi ha majoria en el Congrés que garantisca la formació d’un Govern.

CatalanSpanish