25.8 C
Valencia

Espanya autoritza el primer assaig d’una vacuna contra el coronavirus

Tres hospitals espanyols reclutaran a 190 voluntaris sans d'entre 18 i 55 anys per a testar la vacuna.

- Publicitat -AVL

Espanya autoritza el primer assaig clínic d’una vacuna contra el coronavirus. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que després del vistiplau de l’Agència Espanyola de Medicaments i productes sanitaris es durà a terme el primer assaig clínic.

En concret, es tracta de la injecció experimental dissenyada per Johnson & Johnson, que just ara preveu començar la fase dos dels seus assajos clínics a Espanya, Alemanya i Bèlgica.

La vacuna es provarà en tres hospitals espanyols, des d’on es coordinaran les proves en 190 voluntaris sans. Els hospitals madrilenys de La Paz i La Princesa i l’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander començaran a reclutar a pacients per a este assaig. Es busquen a persones sanes, d’entre 18 i 55 anys, així com majors de 65 anys. No obstant això, els primers resultats d’estes proves demoraran mesos a arribar.

“Quan s’arriba a la fase dos d’un assaig clínic vol dir que ja venim d’un estudi en animals on s’ha demostrat que la vacuna no produeix toxicitat ni reaccions adverses”, ha destacat Illa durant l’anunci. Les primeres proves d’esta vacuna, realitzades als Estats Units, han mostrat bons resultats. “L’objectiu d’estes fases és calibrar les dosis necessàries per a generar la immunitat”, ha recordat el ministre.

La vacuna de Johnson & Johnson és la primera que es testarà a Espanya. Però, segons ha declarat Illa, “estem en contacte amb múltiples investigadors i empreses perquè, en cas que siga possible, realitzar altres assajos clínics a Espanya”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,803FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.

Castelló renova el protocol VioGén per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament aprova l'acord de col·laboració i coordinación entre la Policia Nacional i la Policia Local

Bravo anuncia mesures per a erradicar la prostitució

Es crearan grups de treball per a arbitrar una proposta valenciana que servisca per a eliminar este tipus de violència sexual contra les dones.

Desconfina el valencià! Vila-real se suma a la commemoració de les ‘Normes de Castelló’

L'acte del dia 3 és el segon de la sèrie d'activitats reivindicatives i festives previstes.
- Advertisement -

: Valencià