Espanya començarà a vacunar contra la Covid des del 27 de desembre

Al mateix temps que tota la Unió Europea, així ho ha avançat este dijous la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat este dijous que l’Executiu comunitari començarà a vacunar contra la Covid en tots els països de la Unió Europea els dies 27, 28 i 29 de desembre.

“És el moment d’Europa. El 27, 28 i 29 de desembre començarà la vacunació a través de la UE. Protegim als nostres ciutadans primer”, va escriure en Twitter la presidenta de l’Executiu comunitari, Ursula von der Leyen.

Este anunci arriba després que el ministre de sanitat alemany haja avançat que si l’agència europea del medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) dona el dilluns 21 de desembre el vistiplau a la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer, la campanya d’immunització podria donar principi el 27 de desembre en els 27 països de la Unió Europea.

Este dimecres, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va llançar un clar missatge: “Comencem com més prompte millor amb la vacunació, junts, a Vint-i-set, amb un inici el mateix dia. Atés que hem avançat units en esta pandèmia, iniciem l’erradicació d’este horrible virus junts i units”.

Així mateix, des del Parlament Europeu, Von der Leyen va proposar que els 27 països de la Unió Europea (UE) inicien el mateix dia la campanya de vacunació contra la covid-19 amb l’argument que “per a arribar al final de la pandèmia necessitarem vacunar fins al 70% de la població. Esta és una tasca enorme. Així que comencem al més prompte possible amb la vacunació, junts”.

L’EMA va avançar este dimecres al 21 de desembre la reunió del seu Comité de Medicaments Humans (CHMP) per a avaluar la vacuna de Pfizer i BioNTech, prevista al principi per al dia 29. Per tant, “si tot va bé”, va recalcar Schinas, la Comissió podria autoritzar la seua comercialització el dia 23.

CatalanSpanish