La cultura de l’Alguer de Sardenya arriba a Gandia amb l’espectacle ‘Mans manetes’

Després de la funció d'ahir a València, esta iniciativa aterrarà el divendres 9 en el Teatre del Raval de Gandia

Mans manetes

El projecte ‘Mans manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons’, creat per la Plataforma per la Llengua, naix amb l’objectiu de donar a conèixer a les noves generacions les cançons tradicionals modernitzades de la ciutat sarda i d’homenatjar la seua cultura. Per açò, este espectacle tindrà demà una cita en el Teatre del Raval de Gandia a les 19h i serà el seu segon concert a València després que ahir ompliren la Sala Russafa de melodies tradicionals i infantils.

En la ciutat de l’Arguer, s’ha perdut la parla en català en la majoria de les llars. Així i tot, esta llengua es manté viva a través de la música gràcies a que la societat és molt festiva, com també ocorre a València. Per açò, la Plataforma per la Llengua es va animar a dur a terme este espectacle i a editar el disc ‘Mans manetes. Paraules, cançons i veus de minyons de l’Alguerel qual conté cançons tradicionals cantades per xiquets algueresos però amb una versió més moderna i actualitzada per a donar valor al seu patrimoni.

L’espectacle, que suposa una oportunitat única per a conèixer una cultura bastant desconeguda per als valencians i les valencianes, comptarà amb la participació del cor de minyons algueresos que van participar en l’enregistrament del disc, així com d’alguns dels artistes que hi han col·laborat. En el cas de Gandia, Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba faran d’amfitrions en les actuacions.

El preu general de l’entrada als concerts és de 6 € i gratuïta per als menors de 16 anys. Si eres soci de la Plataforma per la Llengua, el cost de l’entrada és de 4 €. L’espectacle també passarà pel TROVAM de Castelló, la Fira Valenciana de la Música, dissabte que ve dia 10 a les 12:30.

Publicitat