Esport incrementa un 88 % les ajudes per a implantar i desenvolupar programes esportius com a garantia per a la formació integral dels joves

AVL

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat ajudes dirigides a centres educatius per a la realització de projectes esportius que promoguen l’esport, l’activitat física i la salut fora de l’horari lectiu i que estiguen integrats en el projecte educatiu de centre durant el curs 2017-2018.

Per a fomentar i impulsar aquestes activitats, així com la contractació de tècnics qualificats, la Generalitat destinarà 470.000 euros, la qual cosa suposa incrementar en un 88% les ajudes concedides l’any passat (de 250.000 euros a 470.000 euros). Els centres educatius interessats podran presentar les seues sol·licituds fins al 31 de gener de 2018.

Podran sol·licitar les ajudes els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics que impartisquen Educació Primària i Secundària. En concret, la Conselleria destinarà als centres públics 370.000 euros i als centres concertats, un total de 100.000 euros.

L’objectiu de les ajudes és implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut com a garantia per a la formació integral dels joves, ja que des de la Conselleria s’aposta per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme i el sobrepés, la formació en hàbits de vida saludables i l’educació en valors.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds que la comissió d’avaluació tindrà en compte cal destacar la participació del centre en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana o en la campanya d’activitats nàutiques ‘A la Mar’, el nombre d’alumnat implicat en aquestes activitats o la inclusió de programes esportius coeducadors que afavorisquen la igualtat de gènere i potencien el joc net, l’educació en valors i hàbits saludables.

Així mateix, la comissió tindrà en compte el nombre de persones implicades directament o indirectament en el desenvolupament de les activitats físiques o esportives, així com el grau de participació del professorat i la qualificació del personal tècnic esportiu.

Cal destacar que l’any passat van participar en el programa un total de 179 centres educatius, dels quals 59 pertanyien a la província d’Alacant; 30, a la de Castelló, i 90, a la de València. D’aquests, 141 eren centres públics i 38 eren centres privats concertats.

Aquests centres són reconeguts com a centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (CEPAFE), d’acord amb la Llei 2/2011, de 22 de març, de la Generalitat, de l’Esport i l’Activitat Física de la Comunitat Valenciana.

- Advertisement -
CatalanSpanish