Esquerra manté la seua abstenció a Sánchez tot i la decisió de la JEC

Així ho ha decidit este dissabte una executiva extraordinària de la formació.

Publicitat

Esquerra Republicana de Catalunya mantindrà la seua abstenció en el debat d’investidura de Pere Sánchez. Així ho ha decidit este dissabte una executiva extraordinària de la formació, convocada ahir divendres després de conéixer-se la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president de la Generalitat Quim Torra com a diputat.

La decisió de la JEC va paralitzar els plans d’Esquerra i li va suposar més pressió perquè reconsiderés el seu pacte amb el PSOE, tal com li demanaven des de Junts per Catalunya i des de l’Assemblea Nacional Catalana. Els republicans van decidir convocar l’Executiva després de conéixer el pronunciament de l’autoritat electoral i sortir en tromba a les xarxes socials a expressar el rebuig a la inhabilitació de Torra com a diputat de Parlament.

PublicitatRovira  

El vicepresident de la Generalitat i coordinador d’ERC, Pere Aragonès, va tuitejar l’ahir divendres en conèixer-se la decisió de la Junta: “Estem amb tu president, sempre. Tot el suport per fer front a esta aberrant decisió de la JEC “. Per la seua banda, el president del partit, Oriol Junqueras, també va demanar en esta xarxa social “preservar les institucions catalanes”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela