Esquerra Unida reivindica la seua “veu” a Les Corts i el seu paper com a “força decisiva” en un nou Botànic

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) celebra el seu retorn a Les Corts de la mà d'Unides Podem amb dos diputades, quatre anys després de quedar per davall de la "injusta" barrera electoral, i reivindica la seua "veu" en el parlament valencià.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) celebra el seu retorn a Les Corts de la mà d’Unides Podem amb dos diputades, quatre anys després de quedar per davall de la “injusta” barrera electoral, i reivindica la seua “veu” en el parlament valencià.

Després del 28A, EUPV creu que pot ser una “força decisiva” en un segon govern del Botànic en el qual estiga la coalició juntament amb el PSPV-PSOE i Compromís.

La nit electoral va suposar per a la formació d’esquerres el compliment de les metes que s’havia marcat per a la X Legislatura: “tornar a Les Corts i ser una força decisiva per a la reedició del govern del Botànic”, destaca en un comunicat.

Dos objectius que la Comissió Executiva nomenada per Rosa Pérez Garijo s’havia marcat un any abans, ja que el 28 d’abril es va complir l’aniversari de l’elecció tant d’ella com a coordinadora com de l’equip que l’ha acompanyat en el camí a aquesta “fita”.

En el seu retorn a la cambra amb dos diputades autonòmiques –Pérez Garijo i l’actual portaveu de Guanyar Alcoi (Alacant), Estefania Blanes–, EUPV es compromet a rebaixar durant aquesta legislatura la barrera electoral mitjançant una reforma de la llei electoral valenciana, “una de les assignatures pendents”. També celebra comptar amb una diputada en el Congrés, Roser Maestro.

A manera de balanç, el partit recorda que ha estat fora de Les Corts i del Consell, però “així i tot” posa en valor la seua trajectòria parlamentària com a “força fonamental per al canvi polític en 2015” i la seua experiència de gestió.

Aquests quatre anys ha governat en “molts municipis” i en la Diputació de València, on Pérez Garijo ha ocupat el càrrec de vicepresidenta quarta i diputada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, en una corporació formada per PSPV, Compromís, EUPV i València en Comú.

Per tot açò, Esquerra Unida del País Valencià es reivindica com a una força que ha de “tindre presència i veu pròpia en les institucions”.CatalanSpanish