CCOO en contra del tancament de la venda de bitllets en les estacions d’Elda Petrer i Alcoi

La Secció Sindical Adif/Grup Renfe de CCOO d'Alacant, s'oposa totalment al tancament de la venda de bitllets en les estacions d'Elda Petrer i Alcoi.

La Secció Sindical Adif/Grup Renfe de CCOO d’Alacant, s’oposa totalment al tancament de la venda de bitllets en les estacions d’Elda Petrer i Alcoi.

Per part d’esta representació sindical es demanarà explicacions a les empreses Adif i Grup Renfe sobre esta mesura que s’emmarca dins de la política de desmantellament del ferrocarril convencional que venim patint amb tots els governs des de fa molts anys.

L’abandó del servei afecta a les estacions d’Elda Petrer i Alcoi, en estes estacions es deixarà de vendre bitllets i informar els usuaris, malgrat existir personal de circulació d’Adif en estes, que a partir de l’1 de gener tenen ordre de deixar de vendre bitllets, advertint-los fins i tot que en cap concepte s’informe el públic d’esta circumstància.

Tampoc s’ha comunicat esta mesura als diferents Comités d’Empresa Comité d’Adif ò Renfe de la província d’Alacant. La venda i informació presencial al públic en les estacions és un servei que s’ha de mantindre perquè així ho demanden els ciutadans que volen utilitzar aquest servei públic i no pot ser substituït ni per les màquines autovenda que són poc operatives, amb múltiples avaries i poc manteniment i que no admeten totes les tarifes; ni per la venda on-line ja que aquesta no és adequada per a la tipologia de persones que utilitzen aquests serveis.

Esta mesura és una volta de rosca més en el camí emprés fa temps de l’aposta únicament per l’AVE i de l’abandó total de les línies de ferrocarril convencionals, amb la falta d’inversions per a modernització i millora d’aquestes, amb falta de manteniment de la infraestructura, amb trens obsolets i mal mantinguts i amb pocs i mals serveis i pitjors horaris en molts casos absurds.

La falta de personal en les empreses ferroviàries és alarmant. Esta falta de personal està afectant el manteniment de la infraestructura ferroviària i dels vehicles, a la regulació del trànsit ferroviari, a la informació i venda presencial de bitllets.

És necessari l’augment i rejoveniment de les plantilles de les empreses ferroviàries Adif i Renfe mitjançant Ofertes Públiques d’Ocupació amb taxes de reposició molt per damunt del 100%.

Des de les diferents administracions públiques ha d’apostar-se pel ferrocarril convencional que ha de ser considerat un servei públic que garantisca la mobilitat de les persones, destacant la seua rendibilitat social com a element vertebrador del territori, per la seua accessibilitat, per la seua baixa sinistralitat, pels seus avantatges ecològics evidents i àmpliament reconegudes, però desgraciadament aquesta és una mesura més que va en el sentit contrari.

CatalanSpanish