24.9 C
Valencia

Adjudiquen el projecte de construcció entre les estacions de Luceros del TRAM d’Alacant i Adif-Renfe

Esta actuació determinarà les obres necessàries per a executar este nou traçat subterrani.

- Publicitat -AVL

La Generalitat ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del tram subterrani que unirà les estacions d’Estels del TRAM d’Alacant i Adif-Renfe d’Alacant.

Els treballs s’han concedit a la UTE formada per a-Ingenia Research & Consulting SL; Consultors Associats, Enginyeria i Urbanisme SLP; Degree of Freedom SLU, i Cota a Cota, Enginyeria i Topografia SLP.

- Advertisement -

El projecte que ha adjudicat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) compta amb un pressupost de 937.750 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució màxim de 14 mesos. Esta actuació definirà les obres necessàries per a la construcció del nou tram entre l’avinguda de Salamanca i l’estació d’Estels, així com la inversió definitiva.

Amb esta ampliació de l’actual xarxa tramviària, la Generalitat pretén potenciar la intermodalitat entre la xarxa del TRAM d’Alacant i el ferrocarril en els serveis de tala, mitjana distància i alta velocitat.

El projecte permetrà crear un nus de transport fonamental per a aconseguir una major rapidesa i comoditat en els transbords entre els diferents mitjans de transport, i fer més atractiva la mobilitat sostenible de la ciutat d’Alacant i la resta de la província.

Esta actuació ja està contemplada en el Pla Uneix i en el Pla de Mobilitat Metropolità (PmoMe) d’Alacant que ha elaborat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En l’actualitat, existeixen ja 250 metres de túnel des d’Estels en direcció a Adif-Renfe, on hui dia es realitzen les maniobres dels trens i tramvies. La connexió es completaria amb la construcció de prop de 500 metres més en subterrani, fins a la nova estació.

Situació actual i millores plantejades

Actualment, els usuaris i usuàries del TRAM d’Alacant i Renfe han de realitzar un recorregut mitjà entre totes dos instal·lacions del voltant de deu minuts a peu que, unit als desplaçaments habitual de maletes, no facilita la intermodalitat entre estos mitjans de transport.

La disposició de la xarxa del TRAM d’Alacant en l’estació d’Estels no permet hui dia l’increment de freqüències en les línies que disposa (L1, L2, L3 i L4 amb destinacions a Benidorm, Sant Vicent del Raspeig, El Campello i Plaza La Corunya) al no existir més capacitat, ja que només hi ha dos vies.

La futura connexió d’Estels amb l’estació d’Adif-Renfe resoldria este problema, atés que la nova estació a construir comptaria amb les vies i possibilitats de maniobra suficients per a augmentar la capacitat de la xarxa i millorar les freqüències de pas.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,982FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València impulsa el cooperativisme entre les treballadores del sector de les cures

La jornada va dirigida a alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de La Serranía, La Plana d'Utiel-Requena i la Hoya de Buñol.

L’Alcora millora l’accessibilitat en els passos de vianants

Es duran a terme 16 noves rebaixes entorn de l'avinguda Onda i l'avinguda Castelló.

Alcalà-Alcossebre compra 908 agendes escolars per a l’IES Serra d’Irta i CEIPs La Mola i Lo Campanar

L'Ajuntament ha pagat les agendes en les quals s'inclouen informacions d'interés sobre els centres educatius i consells per a les famílies com a prevenció davant la COVID-19.

Peníscola reclama a Costes els permisos per a escometre les obres de reconstrucció dels accessos del litoral sud

Les obres se centren en dos actuacions principals: l'arranjament de l'única carretera d'accés al litoral sud, que presenta una clivella; així com l'arranjament del ferm al costat de tres cales naturals.

Demanen a Educació revisar els sistemes de ventilació de les aules per a reduir contagis

El sindicat CSIF demanda a Conselleria que instal·le purificadors d'aire i filtres de partícules d'alta eficiència en els centres.
- Advertisement -

: Valencià