15.8 C
Valencia

Metrovalencia tancarà les estacions de Xàtiva i Colón de 13.30 a 19 hores durant la vaga del 8 de març per motius de seguretat

Aquests serveis mínims han sigut establits per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat. 

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà un 25% del seu servei habitual en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant amb motiu de la vaga de 24 hores convocada el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Aquests serveis mínims han sigut establits per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat.

Això significa que Metrovalencia i TRAM d’Alacant posaran en circulació un de cada quatre serveis ordinaris. Per això, FGV ha acordat tancar, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia de 13.30 a 19 hores, en coincidir en aquesta jornada tant els desplaçaments massius per a la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament com per a l’inici d’una de les manifestacions del 8 de març que, precisament, comença al carrer Xàtiva, entre Renfe i la Plaça de Bous.

Aquesta decisió està avalada per un informe tècnic elaborat per FGV que destaca que la previsió d’usuaris per a aquests esdeveniments “supera en excés la capacitat de transport oferit amb motiu de la vaga en les dues estacions”.
El document assenyala que “l’any passat es van arribar a comptabilitzar el 84% de viatgers d’un dia laborable ordinari, amb puntes de fins a un 115%, amb la peculiaritat que en les hores punta de major afluència va haver-hi un dèficit superior a 2.000 places a l’hora a Xàtiva i Colón, la qual cosa va provocar un excés de saturació en andanes i vestíbuls de totes dues estacions.

A causa d’això, s’apunta que, amb un 25% de la capacitat del servei, no resulta viable prestar-ho sense tindre una “excessiva massificació constant de persones en l’andana”, que impediria l’eixida dels viatgers dels trens que anaren arribant i parant.

- Publicitat -

Al llarg de la resta del dia, també es poden produir percentatges que aconseguisquen en alguns moments el 94% d’ocupació. Davant això FGV, pels mateixos motius de seguretat, podrà restringir temporalment l’entrada en aquelles estacions subterrànies de Metrovalencia i TRAM d’Alacant en les quals es produïsquen aglomeracions en les andanes, per a ser reobertes com a les massificacions desapareguen.

Reforç de seguretat privada i policia 

- Publicitat -

Entre els acords aconseguits, es contempla també que l’empresa pública reforce en un 400% la presència de seguretat privada en les instal·lacions de València i Alacant. A més, s’ha posat en contacte amb la Delegació del Govern per a sol·licitar que destine el major nombre possible d’agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a controlar la situació.

FGV aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies. En Metrovalencia, aquesta informació es pot consultar en la pàgina web consultar ací i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv

En el TRAM d’Alacant, està disponible en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web TRAM .

La resolució de la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral assenyala que, quant al personal pertanyent als Serveis de Manteniment, Instal·lacions Fixes i Tallers, tenint en compte la naturalesa d’aquests serveis, es considera imprescindible establir uns serveis mínims d’un 25% i que en tot cas es garantisca un mínim de dues persones en les Brigades d’Atenció Permanent.

D’altra banda, per als Serveis d’Atenció al Client, Centrals Telefòniques i Registre General, es garantirà la presència d’una persona que permeta oferir informació als usuaris i usuàries d’aquest mitjà de transport i la presentació de qualsevol document per la ciutadania, respectivament.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià