El fiscal demana 8 anys per una estafa en la venda d’un edifici a València

El fiscal reclama penes que oscil·len entre 5 i 8 anys de presó per als set processaments per un suposat delicte d'estafa comés en 2008 en una operació de compravenda d'un edifici en el número 16 del carrer Colón de València.

edifici
PublicitatAVL

El fiscal reclama penes que oscil·len entre 5 i 8 anys de presó per als set processaments per un suposat delicte d’estafa comés en 2008 en una operació de compravenda d’un edifici en el número 16 del carrer Colón de València.

Segons consta en l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, un dels processaments havia sigut condemnat ja per estafa i per falsedat en document públic, els mateixos delictes pels quals ara se senta en la banqueta al costat de la resta d’acusats.

PublicitatRovira  

Pel que sembla, un dels acusats va aconseguir fer-se amb una escriptura d’hereus i còpies d’escriptures de diverses propietats d’una persona el DNI de la qual va falsificar.
Posteriorment, va posar en el mercat un edifici situat al carrer Colón número 16 de València, valorat pericialment en 5,7 milions d’euros.

Els acusats van vendre la meitat de l’immoble “pel ridícul preu de 30.000 euros” a una societat, i es va establir una clàusula de resolució del contracte en 500.000 euros. Posteriorment van trobar a un comprador solvent per a la totalitat de l’edifici, que es va fer càrrec de retornar els 30.000 euros a la citada societat i indemnitzar-la amb 50.000 euros.

En l’acte de compravenda de l’immoble, l’acusat que es va fer passar pel propietari del mateix va rebre 1.054.000 euros en efectiu, xecs i un pagaré, que va ingressar en un compte obert amb el DNI falsificat per a posteriorment retirar els fons en efectiu i repartir-los amb la resta.

Aquest mateix grup d’acusats també va suplantar la identitat del propietari per a adjudicar-se, a través de compravendes fictícies, dues finques en el Mareny de la Torre (Cullera).

Per tot això, el Ministeri Públic reclama que s’anul·len totes les escriptures de compravenda esmentades i s’indemnitze al comprador de l’edifici del carrer Colón en la quantia abonada més els interessos legals.

El judici per aquests fets està assenyalat en la secció cinquena de l’Audiència Provincial des de ahir fins dijous que ve.