viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes tres persones per estafar més de 40.000 euros a una empresa de L’Horta Nord

En el marc de l'operació "ALUMINIUN" la Guàrdia Civil de Moncada ha aconseguit esclarir l'estafa de més de 40.000 euros a una empresa.

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació “ALUMINUN” ha detingut a dos dones i investigat a un home, d’edats compreses entre els 25 i 36 anys tots de nacionalitat espanyola, per la seua implicació en els delictes d’estafa i blanqueig de capitals.

Immediatament, arran d’una denúncia es va iniciar esta operació per part dels components de la Guàrdia Civil de Moncada, a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor d’estos fets delictius.

En principi tot apuntava a una possible estafa coneguda pel nom de “man in the middle”, significat, que una persona havia aconseguit obtenir dades d’una de les dos empreses i aprofitant un correu electrònic ha hagut entre ambdues, s’havia fet passar per una d’elles. A fi de sol·licitar-li el pagament bancari d’una factura en un compte fraudulent.

La transferència es va realitzar a un compte bancari que li havia sigut indicada, pel que sembla per l’empresa creditora, comprovant amb posterioritat, que la transferència havia tingut com a destí, un compte bancari totalment alié a l’empresa creditora.

Per tal motiu, es van iniciar les gestions a fi de l’esbrinament del destí dels diners transferits.

L’import de més de 40.000 euros, va anar a parar a un compte bancari amb IBAN de país Espanya, comprovant-se posteriorment, que està quantitat havia sigut fraccionada i remesa en quantitats més xicotetes a altres dos comptes bancàries, així com, al seu reintegrament en diferents caixers automàtics de la província de València.

El detingut i les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Moncada.

Últimas noticias

Contenido relacionado