Investiguen a una dona per estafar a una persona amb discapacitat intel·lectual

L'Equip de Delictes Tecnològics de la Guàrdia Civil de Llíria ha procedit a la investigació d'una dona per un delicte d'estafa.

L’Equip EDITECO de la Guàrdia Civil de Llíria en el marc de l’operació KASAK ha procedit a la investigació d’una voluntària d’una fundació sense ànim de lucre de València, que assistia i tutelava a persones amb discapacitat intel·lectual.

L’inici de les actuacions policials es va deure a la denúncia interposada per la família de la persona tutelada, en adonar-se d’uns càrrecs haguts en la targeta bancària que li facilitaven al seu fill per a situacions d’emergència, detectant diversos càrrecs en el seu compte.

Realitzades gestions d’investigació per part de l’equip de delictes informàtics de la Guàrdia Civil de Llíria, sol·licitant dades d’on provenen els càrrecs, s’observa que els realitza la mateixa cuidadora del menor, certificant la seua identitat a través de la mateixa fundació on treballava com a voluntària.

La voluntària portava convivint 5 mesos en un domicili tutelat per la fundació juntament amb diversos discapacitats dins d’un programa per a fomentar la vida autònoma i independent d’estos. Valent-se de la seua posició i de la confiança que va depositar el jove i la seua família en ella, va influir manipulant a la persona que estava sota les seues cures, perquè li facilitara el mitjà de pagament que tenia per a urgències. No trobant mai oposició pel jove qui per la seua discapacitat, no va ser capaç de demostrar la seua voluntat, en mancar de la noció dels diners i del concepte de targeta de dèbit.

La investigada va vincular la targeta al seu telèfon mòbil, fent ús de la mateixa per a despeses personals mesos després que ja no fora l’encarregada de la tutela de la mata, sent els càrrecs generats en l’ús de serveis de lloguer de cotxe amb conductor per a anar-se’n de compres a costa de la persona que tenia a la seua cura.

Contravenint la cuidadora els valors morals i el sentit del voluntariat que per definició significa el desinterés de la persona que l’exerceix i infringint a més el codi deontològic de la fundació, que prohibeix taxativament la utilització dels diners dels atesos o tutelats pels voluntaris, fins i tot sent per a despeses comunes que es produïren en la convivència en els seus pisos, existint ja per a esta mena de meritacions un compte facilitat per la mateixa fundació.

Per tot això l’equip de delictes informàtics de la Guàrdia Civil de Llíria, va procedir a la investigació d’una dona de 20 anys i nacionalitat espanyola com a autora de delicte d’estafa, per l’ús no autoritzat de la targeta bancària de la mata.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Deganat dels Jutjats de Llíria.

CatalanSpanish