Detenen a 3 persones a Almeria per estafes bancàries de 7.000 euros a veïns de Sant Joan

Els detinguts enviaven correus electrònics fraudulents massius, comunicant una suposada fallada de seguretat en la banca electrònica.

La Guàrdia Civil ha detingut a tres persones per ser les presumptes autores d’un delicte continuat d’estafa (mitjançant phising bancari) i un altre de pertinença a grup criminal.

El passat 2 de març de 2020, un veí de Sant Joan d’Alacant va presentar denúncia davant la Guàrdia Civil d’esta localitat manifestant que havia sigut víctima d’una suposada estafa, de 412 euros, d’una compra per internet que ell no havia realitzat.


L’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Joan es va fer càrrec de les gestions d’esbrinament, localitzant finalment a tres persones els qui, mitjançant phising bancari, s’haurien fet, presumptament, amb les dades de fins a 15 targetes, de diverses entitats bancàries.
La captura d’estes dades bancàries els aconseguien enviant correus electrònics massius fraudulents, fent-se passar per entitats bancàries. En estos correus informaven els clients de les diferents entitats d’una suposada fallada de seguretat en la seua banca online remetent-los, mitjançant un enllaç a una pàgina web externa, creada pels mateixos estafadors, en la qual els perjudicats introduïen les dades reals de la seua targeta bancària i d’accés a la seua banca online, dades que eren immediatament captats pels autors.
Estes dades eren utilitzades per a comprar online efectes esportius i electrònics, els quals eren rebuts pels autors, mitjançant paqueteria, en un domicili d’Almeria ciutat. Seguidament, revenien estos productes en el mercat negre, a un preu considerablement inferior.


Amb este modus operandi, els autors haurien aconseguit, presumptament, consumar operacions bancàries per valor de 7.006,09 euros. També haurien intentat obtenir més operacions, que finalment haurien sigut denegades, per import de 5.161,09 euros.
Els agents es van desplaçar el passat 10 d’agost a Almeria per a procedir a la detenció d’estes tres persones, aconseguint esclarir, de moment, un total de 20 estafes, amb perjudicats a Barcelona, Madrid, Balears i Segòvia.

La investigació continua oberta per a esclarir la possible autoria dels investigats en més de mig centenar d’estafes més. Els detinguts, 2 homes de 21 i 23 anys i una dona de 43, tots espanyols, ja han sigut posats a la disposició de l’autoritat judicial d’Almeria, quedant en llibertat a l’espera de judici.

CatalàEspañol