Desarticulat un grup dedicat a les estafes massives per internet

Detingudes 20 persones i realitzats cinc registres en els quals es va intervenir abundant documentació, a més de terminals mòbils i targetes bancàries.

estafes

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat i detingut en la província de València a 20 integrants d’entre 19 i 36 anys, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, estafes massives mitjançant l’ús d’enginyeria social a través de les noves tecnologies aconseguint microcrèdits.

Amb la infraestructura creada es va aconseguir estafar més de 150.00 euros a Espanya, localitzant-se 171 comptes bancaris utilitzats per a rebre els crèdits, amb més de 170 identitats i fins avui 170 víctimes.

Es van registrar cinc domicilis en els quals es van intervenir telèfons mòbils, targetes de memòria, llapis de memòria, set DNIs, targetes “SIM”, targetes de coordenades, ordinadors portàtils, diversa documentació i targetes de crèdit.

Les recerques es van iniciar a l’inici de l’any en tenir coneixement els agents de diverses denúncies procedents de diferents punts de la geografia nacional amb un mateix patró d’actuació, en les quals les víctimes després de sol·licitar un crèdit o targeta bancària, li les denegaven en estar inscrits en la base de dades de morosos per un deute.

En les primeres perquisicions es va poder comprovar que hi havia una víctima a la qual li havien usurpat la seua identitat amb la qual tenien obertes 57 comptes bancaris en les quals rebien diferents imports de microcrèdits, però les targetes eren dirigides a una adreça de Torrent. Aquestes targetes havien sigut utilitzades en multitud de reintegraments en caixers d’aqueixa mateixa localitat, així com en el pagament d’un pàrquing a València, identificant així a un dels integrants del grup.

Durant les recerques els policies van localitzar tres habitatges a Torrent des de les quals se sol·licitaven diferents crèdits, sent una d’elles la del capitost del grup.

Sol·licitud de préstecs i compres on-line

El modus operandi que utilitzava l’organització, consistia a publicar falses ofertes de treball, aconseguint així documentació de persones, per a la seua suposada contractació.

Posteriorment les utilitzaven per a falsificar documents i obrir comptes bancaris amb aqueix nom i amb un domicili fals, el qual solia estar situat en llogarets o pobles xicotets d’altres províncies que gens tenia a veure amb els estafadors. Amb aqueixes documentacions sol·licitaven préstecs via internet i remetien les targetes a les adreces facilitades pels integrants de l’organització que una vegada rebien les quantitats dels préstecs traspassaven els diners a un altre compte bancari, manejada pel capitost de l’organització.

D’igual manera, realitzaven compres de productes en comerços, finançant a 12 mesos, usurpant la identitat dels suposats compradors.

Dels detinguts, 15 d’ells amb antecedents policials, quatre han passat a disposició judicial, mentre que la resta, després de prendre’ls declaració han sigut posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan para açò anaren requerits.

Publicitat