Estañ: “El PP no governava, ocupava les institucions per a defensar-se”

El Secretari General de Podem a la Comunitat Valenciana valora la situació política actual després de la presa de possessió de Pedro Sánchez com a president del Govern central

Pedro Sánchez és el nou president del Govern central després que tirara endavant la moció de censura que va presentar contra Mariano Rajoy. Podem va ser un dels grups polítics que va secundar esta iniciativa i per açò, l’Equip Executiu de Podem a la Comunitat València s’ha reunit per a valorar la nova situació política. El Secretari General i síndic de Podem, Antonio Estañ, acompanyat de la Secretària d’Organització, Lidia Montero, ha sigut l’encarregat d’analitzar hui este canvi de govern i de parlar d’altres temes d’actualitat.

L’eixida del PP era necessària, però no suficient. Ara s’obri la possibilitat de construir un nou horitzó“. Així ha definit Antonio Estañ la situació actual que viu el país després de la presa de possessió del líder socialista com a president. El Secretari General de Podem a la Comunitat Valenciana ha indicat “el PP no governava, ocupava les institucions per a defensar-se” i ha valorat de forma positiva que este partit ja no estiga en el Govern central. “El PP era enemic del projecte autonòmic de la Comunitat Valenciana i es pot veure reflectit en els Pressupostos Generals“, ha assenyalat Estañ.

El Secretari General ha destacat que “l’infrafinançament és un problema que danya especialment a la nostra Comunitat” i que si “Pedro Sánchez no té en ment canviar açò”, des de Podem pressionaran “perquè siga una prioritat“. Estañ també ha indicat que el PSOE hauria de seguir unes línies d’actuació que solucionen tant la crisi social com la territorial i que lluiten contra la corrupció “perquè s’han de posar mesures perquè no es repetisca el succeït“. Així mateix, el síndic de Podem ha assenyalat que és necessària “una reforma laboral”. “Des de Podem donarem suport i reforç, però esperem que el nou Govern estiga a l’altura perquè estos canvis s’efectuen“, ha explicat.

Segons Antonio Estañ, “si s’aconsegueix un Govern que avance i siga capaç d’arribar a acords, el lògic és que Sánchez esgote la legislatura“. Així mateix, ha reconegut que “és molt difícil governar solament amb els diputats que té el PSOE” i considera que “si hi ha més actors, hi haurà més pluralitat”, però així i tot “açò és una decisió del PSOE, que encara ha de presentar el seu projecte“.

Per la seua banda, Lidia Montero ha anunciat que el pròxim 30 de juny s’ha convocat una trobada a Moncofa perquè la militància, l’organització i els cercles de Podemos Comunitat Valenciana concreten les línies d’actuació que volen defensar en l’últim any de legislatura.

CatalanSpanish