Estañ:”Que Zaplana siga el primer expresident de la Generalitat que la justícia envia a presó és el colp de gràcia a una època negra”

Ha recordat que tres dels quatre expresidents del Consell del PP estan imputats o ja han sigut condemnats

El secretari general de Podem i síndic d’esta formació, Antonio Estañ, ha destacat que la decisió de la jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 8 de València de decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball, implica que Eduardo Zaplana es va a convertir en el primer exmandatari del Consell que ingressa en la presó.

Estañ ha manifestat que «l’entrada del primer expresident a la presó pel cas Erial suposa el colp de gràcia d’una època negra; Zaplana és la metàfora del PP, d’un sistema organitzat per i per a la corrupció, d’una trama mafiosa i d’un temps que acaba per a tot un país, com demostra la sentència de Gürtel coneguda hui».

Així mateix, ha dit que Zaplana va ser «el promotor del model del Partit Popular que va engegar les mossegades, les privatitzacions i els grans esdeveniments que han arruïnat aquesta comunitat».

Ara, ha advertit Estañ, «els valencians han de passar pàgina respecte a la llarga etapa de foscor que ha llastrat a esta Comunitat en l’ètic i l’econòmic. El fonamental és blindar-nos perquè açò no puga tornar a ocórrer, i per a açò, ha d’existir tolerància zero contra la corrupció».

Ha recordat que tres dels quatre expresidents del Consell del PP estan imputats o ja han sigut condemnats, com és el cas de José Luis Olives, i que Zaplana compartirà establiment penitenciari amb Rafael Blasco, un dels nombrosos consellers dels successius governs del PP implicats o condemnats per corrupció, just el dia en què una altra consellera i expresidenta de Les Corts, Milagrosa Martínez haja ingressat a la presó.CatalanSpanish