Esther Lara: “La nostra generació hem de reconéixer la tasca que se va completar el 25 de juny de 1985”

Esther Lara és alcaldessa de Les Alqueries.

Qui és Esther Lara?

Continue siguent la mateixa veïna de a peu que era abans. Em dedique en el meu temps lliures al mateix que em dedicava abans. Des que estic ací és evident que les coses canvien i és evident que cal complir el paper que toca. Per la resta sóc només una ciutadana de Les Alqueries.

Tu ets d’una altra generació diferent de la que va viure la segregació. Com viu la teua generació ser de Les Alqueries?

Som les generacions afortunades que es vam trobar la feina feta. Jo vaig nàixer en l’any 1985 i fruit de la lluita que va haver-hi abans em trobe amb un poble ja fet. Les generacions que estem hem de reconéixer aquella tasca com fem el 25 de juny.

Penses que pot haver-hi gent amb una falta d’identitat?

La identitat la tenim clara i la gent sap que la nostra història comença en 1985, si no que es remunta molt enrere. Diumenge passat vam fer una presentació de Les Alqueries, una de les projeccions era de l’any 1846, això vol dir que la nostra història ve de molt més enrere on ja estaven assenyalats les zones de Bellaguarda, Bonastre i Bonretor.

Com és la teua comparació de viure les festes dels últims anys.

Com a alcaldessa és viure al costat de les protagonistes. El primer any va ser la novetat de com podia eixir cada acte. Hui en dia és un costum més i sabem com funciona cada moment.

Les festes són també unes festes obertes a la renovació constant.

Hi ha coses que s’han de mantenir i altres que a poc a poc s’han anat introduint. Com a poble jove que som hem introduït el dia de la joventut amb un dinar de germanor amb gent jove i gent gran. Després hi ha orquestra i està de festa. Totes eixes coses donen més vida. L’any passat vam llançar una mascletà per primera vegada en 19 anys.

I quin és el projecte principal projecte abans de maig de 2019?

Com a projecte gran estem a l’espera que la Casa de la Cultura fóra amb el President Puig el gran projecte. Estem tramitant obertures i enllumenats de carrers, a més de l’obertura d’un edifici cultural al barri de Sant Ramón. El que s’havia de fer està fet i l’últim any ja toca fer gestió.

A final de juliol farem una adequació de jardins. Estem amb la baixada del 0,2% de l’IBI de forma progressiva durant la legislatura, a més de les millores en serveis de fem i clavegueram.

Com viu Les Alqueries amb la Diputació

Com estem en la situació de ser un Ajuntament de quasi 5000 habitants estem en una marca difícil perquè en comparació amb els de 3000 no som un poble menut, però entre els que tenen més habitants que nosaltres tenim un fort handicap de cara a la Diputació.

Quines perspectives tens de cara a 2019?

No ho sé, encara queda temps, vull continuar treballant però sempre depén de les circumstàncies personals.

: Valencià

Publicidad