Estíbaliz Pérez: “Demanarem a Conselleria que òbriga un expedient a la secretària”

L'alcaldessa d'Almenara assenyala la lluita contra l'atur i el xicotet urbanisme com a projectes principals per a 2018.

385

Cada dia que passa hi ha un nou episodi judicial amb la secretària de l’Ajuntament d’Almenara. Com penses que acabarà açò?

No ho sé. Espere que la justícia pose a cadascú en el seu lloc i s’acabe este ‘sense viure’. Hi ha mal ambient entre ella i altres funcionaris, a mi de fet ni em parla, de fet s’adreça a mi per escrit. Les traves que posa dia a dia absolutament a tot i intenta parar a l’ajuntament en cada cosa que es fa, el que passa és que a la corporació municipal som constants i ho tirem endavant. Tenim serveis jurídics que ens assessoren i aconseguir fer endavant les coses.

Açò només es resoldrà judicialment?

Espere que la justícia faça el seu treball perquè precisament és això el que fa: judicialitzar el dia a dia de cada ajuntament. Demanarem també a la Conselleria que li òbriga un expedient disciplinari perquè són molts els motius, ací o en altre ajuntament farà el mateix, per això la solució ha de ser que esta persona no treballe per a l’administració pública.

Els serveis jurídics ha sigut també tema de judicialització.

Ací s’ha judicialitzat el dia a dia. No puc fiar-me del seu criteri jurídic, moltes vegades ha demostrat estar equivocada en informes i no puc fiar-me.

Mirem de parlar d’un tema més alegre: Ací estem a les portes de Carnestoltes…

Nosaltres col·laborem amb l’AMPA de l’escola, també amb la guarderia infantil. Se celebren el dia 9. Ajudem amb les xarangues i el recorregut. Feia anys els xiquets eixien pels carrers i això s’havia perdut. Des de l’any passat tornen a eixir perquè es va parlar amb el centre. És una cosa que agrada a veïns i familiars. El dissabte també es fa un recorregut pel poble i un sopar que organitza l’AMPA i es fa una animació per a xiquets.

Ara també s’han convocat places per a la brigada d’obres per a la platja.

S’ha contemplat de forma fixa una convocatòria permanent per a la platja de Casablanca. Abans hi havia més presència en l’estiu però ara serà una brigada permanent que treballarà sobretot en la jardineria. S’ha fet una bossa perquè la gent del municipi es puga presentar.

Però, és necessari tot l’any?

Volem que siga més estable. A més hi ha molta jardineria i ha de ser molt més especialitzada. No estaria igual de bonica si no fóra una brigada permanent. Es demana que tinguen eixa especialitat tot i que faran altres treballs també més genèrics.

Estem a les portes d’aprovar els pressupostos, quin és el teu principal objectiu en 2018?

Apostarem pel xicotet urbanisme: remodelacions en places, voreres, etc. També invertirem en l’Educació per a Adults i en les reformes en l’escola i la guarderia. Però el gran objectiu és l’atur, apostem per fer bosses perquè la gent del poble puga treballar encara que siga en l’estiu per a ajudar a famílies que estan sense possibilitats de treballar.

No és una legislatura de PAIs

No, estem més pensant en arreglar la vorera d’un veí que tirar endavant un PAI, que a més depén de Conselleria i sempre treballen amb altres temps.

I que esperes de Diputació?

Hem tingut tan poca relació amb la Diputació que mai ens hem reunit. Jo he sigut crítica amb els convenis singulars, ha d’eliminar-los de la seua cartera. Ens resta als ajuntaments possibilitats i ens obliga a un besamans que no pertoca. Tots hauríem de concursar en subvencions i en funció d’unes característiques.