El Ple de la Diputació de Castelló aprova l’Estratègia per l’Ocupació per 4,1 milions d’euros

La Diputació aprova en el Ple celebrat ahir, la seua Estratègia per a l'Ocupació, amb un pressuposat rècord de 4,1 milions d'euros per a 2018.

AVL

La Diputació de Castelló activarà en 2018 la seua Estratègia per a l’Ocupació amb 4,1 milions d’euros d’inversió i el desenvolupament de 45 programes, després d’aprovar-la en el Ple de la Corporació provincial, amb el respatler de la immensa majoria dels diputats.
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assenyalat que “a partir d’avui posem a la disposició de tots els veïns de la província, i també dels ajuntaments aquest catàleg d’accions, específicament dissenyades pels tècnics i amb les aportacions dels mateixos regidors perquè puguen impartir-se en els seus municipis”.

Aquesta Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’emprendiment i la Promoció Econòmica ha sigut recolzada pels vots favorables de tots els diputats, amb l’única abstenció d’un diputat de Castelló en Moviment.

Cal recordar que els ajuntaments interessats han d’aprovar la seua adhesió a l’Estratègia 2018-2019 i comunicar-ho abans del 9 de febrer.
El Ple de la Diputació ha aprovat amb el consens de PP, PSOE i Ciutadans i l’abstenció de Castelló en Moviment i Compromís l’Estratègia de Governança Participativa.
El vicepresident de la Diputació i diputat de Participació, Vicent Sales, ha explicat que “aquesta estratègia aporta iniciatives per a integrar la participació ciutadana en les polítiques públiques de la Diputació, incorporant especialment els mitjans que aporten per a tal fi les noves tecnologies. Una estratègia de governança, que ha sigut explicada tant a grups polítics, federacions veïnals i personal de la casa a través dels caps de servei perquè siga el més plural i útil possible per a tots els ciutadans de la província”.

Cal assenyalar que l’Estratègia de Governança Participativa engloba un conjunt de 21 accions a desenvolupar en 18 mesos, juntament amb altres 26 iniciatives que podrien adoptar-se en una segona fase.
A més, la Diputació ha formalitzat avui la seua adhesió, a través d’una moció conjunta dels grups del PP, PSOE, Ciutadans i Compromís als actes commemoratius, que estan promovent i coordinant les Corts Generals per a la celebració l’any que ve del quaranté aniversari de la Constitució Espanyola de 1978.

A tal fi, sol·licitarà participar en aquests actes, així com assumir el compromís de realitzar, en l’ús de les competències pròpies, les activitats que es consideren oportunes, “cercant la participació de tots els ciutadans de la província de Castelló”.

El Ple de la Diputació ha instat, a través d’una moció presentada pel Grup Popular i amb el respatler de Ciutadans i Compromís (i l’abstenció de Castelló en Moviment i el vot en contra del Grup Socialista) a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport al fet que procedisca de forma immediata a l’execució de les infraestructures educatives necessàries per a la província de Castelló i projectades pel Consell en el Mapa d’Infraestructures Escolars anunciat en el 2016.

El text contempla a més que, en cas que la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport no es veja capaç d’executar les infraestructures educatives necessàries, s’active com més prompte millor al programa Edificant, i compte amb els preceptius informes tècnics favorables dels secretaris i interventors municipals, amb la col·laboració, si és necessària, de la Diputació.

- Advertisement -
CatalanSpanish