Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, en roda de premsa per a presentar les primeres conclusions de l’informe policial sobre els fets de la UV ha confirmat que la Policia té identificats a 28 participants en les dos festes a les habitacions: 22 en una i 6 en una altra i continua identificant als alumnes que van estar a la vesprada en la celebració en el terrat, on calcula que va poder haver-hi unes 50 persones. Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Estos casos van ser notificats per la Conselleria de Sanitat el 5 d’octubre i van provocar el tancament del campus de Vera de la UPV durant dos setmanes, fins a este passat dilluns, i altres grups d’alumnes d’altres institucions com la UV i la CEU UCH. A més de la festa ibicencia de la vesprada, en la matinada del diumenge 27 de setembre es van produir altres dos en habitacions.

De moment, encara que la investigació continua oberta, estos 28 estudiants s’enfronten a les multes de fins a 30.000 euros que recull el decret sancionador de la Generalitat per incompliment de les mesures per a frenar la propagació del virus.

També estan proposats per a la mateixa sanció tant la direcció del Galileu com els treballadors que no van complir amb el seu deure aqueixa nit i els membres del consell escolar que van convocar la festa en xarxes. Encara que la consellera de Justícia ha remarcat que “no hi ha cap indici d’infracció penal”, ha recordat que la normativa contempla la possibilitat de suspensió de l’activitat per incompliment.

CatalanSpanish