Etelvina Andreu no acudeix a la investigació del finançament de PSPV i Bloc

La directora general de Consum del Ministeri de Sanitat en 2008 i candidata socialista a l'alcaldia d'Alacant en 2007, Etelvina Andreu, no ha assistit aquest dilluns a la comissió de les Corts Valencianes que investiga el finançament electoral del PSPV i Bloc.

Publicitat

La directora general de Consum del Ministeri de Sanitat en 2008 i candidata socialista a l’alcaldia d’Alacant en 2007, Etelvina Andreu, no ha assistit aquest dilluns a la comissió de les Corts Valencianes que investiga el finançament electoral del PSPV i Bloc.

El president de la comissió, César Jiménez (Podem), ha informat que Andreu, qui estava citada a les 10.30 hores en la citada comissió, ha sigut correctament notificada, per la qual cosa hauria d’haver assistit a aquesta cita. No obstant això, la socialista no s’ha presentat a la sessió, sense que a la taula de la comissió li conste justificació.

PublicitatRovira  

Jiménez ha informat també que a la segona compareixent, Gracia Font Martí, no se li ha pogut notificar la citació per no haver tingut accés al seu últim domicili.

La resta de les persones citades aquest dilluns, Anabel Trobat, Mario Antonio Barceló i Ana María Kringe, sí han rebut la notificació, segons ha afirmat César Jiménez, qui ha precisat que en el cas de la exalcaldesa de Dénia Ana Kringese li ha notificat fins a tres vegades.

La compareixença de Kringe està pendent des de fa setmanes i dimecres passat es va haver d’ajornar la comissió al no haver pogut notificar totes les citacions de compareixences, entre elles les de la exalcaldesa d’Alacant Sonia Castedo i el exalcalde de Gandia Arturo Torró, per als qui es buscarà una altra data.

A l’inici de la sessió, Jiménez ha lamentat els problemes que estan tenint per a notificar les citacions als compareixents, en part, per “el nivell de precarietat” amb que el que treballen Les Corts, que no tenen accés als fons d’altres institucions.

Després de demanar col·laboració institucional per a poder accedir a alguns dels compareixents citats, Jiménez ha plantejat també la necessitat de valorar quines accions prendre amb aquelles persones que han sigut notificades i no han acudit a les Corts, com és el cas de Etelvina Andreu.

En la comissió, que investiga el finançament electoral del PSPV i Bloc en 2007 i 2008 i la seua relació amb l’empresa Crespo Gomar, s’ha acordat per unanimitat ampliar les compareixences perquè assistisquen l’ex director general de Canal 9 Pedro García i l’ex director general Acuamed Arcadio Mateo.

PublicitatJuega Limpio Orihuela