L’Eurocambra demana informació sobre la qualitat de l’aire al Grau de Castelló

Els coordinadors debatran en un futur si és necessari enviar una delegació d'eurodiputats a Castelló per a estudiar en persona la denúncia.

PublicitatAVL

La comissió de Peticions del Parlament Europeu demanarà al Ministeri per a la Transició Ecològica i a les autoritats locals pertinents informació sobre la qualitat de l’aire en la zona del Grau de Castelló.

Així ho han decidit els eurodiputats que formen esta comissió parlamentària després d’escoltar la petició presentada per la plataforma ‘Frenem la contaminació’, que denuncia que l’àrea indústrial del Serrallo, en la qual es concentren diverses empreses petroquímiques i energètiques, es troba molt prop de les zones residencials del Grau de Castelló i del municipi d’Almassora.

PublicitatRovira  

A més, assenyala que s’han iniciat les obres per a ampliar la dàrsena sud de port en una zona pròxima a este polígon industrial, amb l’objectiu d’habilitar una zona per a càrrega i descàrrega de materials sòlids. Estes obres, denúncia, podrien agreujar més els problemes de contaminació atmosfèrica que pateixen els habitants d’àrees pròximes.

La comissió de Peticions ha decidit mantenir oberta esta petició i continuar demanant a la Comissió Europa informació “completa” i actualitzada sobre este assumpte. A més, demanaran més dades al Ministeri per a la Transició Ecològica i a les autoritats locals que puguen aportar informació.

A més, els coordinadors debatran en un futur si és necessari enviar una delegació d’eurodiputats a Castelló per a estudiar en persona la denúncia.