3:49 pm - Sunday, 9 August 2020

Europa tria com a exemple de bona pràctica la contractació del servei de neteja de la Generalitat per incorporar criteris ambientals

- Publicidad -Reciplasa

La Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea considera que el treball realitzat per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic serveix d'exemple, motivació i visualització.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La contractació dels serveis de neteja per a l’administració de la Generalitat, les seues institucions públiques i les seues entitats adherides ha sigut seleccionada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea com un exemple de bona pràctica en la contractació administrativa en considerar com a prioritària la sostenibilitat ambiental en els criteris d’adjudicació.

D’aquesta manera, la contractació efectuada per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es presenta com un cas d’èxit i serà recollida en el pròxim butlletí de notícies de la Direcció General de Medi Ambient de la CE de manera que servisca d’exemple, motivació i visualització del treball realitzat per l’Administració valenciana en adoptar criteris ambientals en les seues licitacions.

En concret, la licitació del servei de neteja va basar els seus criteris de sostenibilitat en els criteris GPP (‘green public procurement’ o contractació pública verda) que formen part de la política ambiental de la Comissió Europea com a instrument estratègic per a l’assoliment dels seus objectius ambientals.

Estos criteris tenen com a objectiu aconseguir un bon equilibri entre el comportament ambiental, les consideracions de costos, la disponibilitat en el mercat i la facilitat de verificació. Encara que són de caràcter voluntari tenen un paper clau per a aconseguir conjuminar els esforços de la UE per convertir-se en una economia més eficient en l’ús dels recursos, al mateix temps que constitueixen un fort estímul per a l’ecoinnovació.

A més, la UE considera que la integració de criteris de compra i contractació verda i innovadora per part de les administracions públiques contribueix a la consolidació d’una economia més competitiva i ambientalment responsable.

L’article sobre la contractació del servei de neteja realitzat per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic eixirà publicat en el pròxim butlletí de notícies (GPP News Alert) de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea descarregable en l’enllaç https://ec.europa.eu/environment/gpp/alert_en.htm

Bona pràctica de contractació

La contractació triada per la CE com a bona pràctica va ser licitada per procediment obert i va donar principi el setembre de 2018 amb la finalitat de contractar el servei de neteja de l’administració de la Generalitat, les seues institucions públiques i les seues entitats adherides per dos anys, prorrogables per un any més.

El desenvolupament sostenible dels serveis de neteja es va avaluar mitjançant cinc criteris d’adjudicació, que suposaven 55 dels 100 punts disponibles. Els licitadors van haver d’obtenir un llindar mínim de 25 punts per a ser considerats.

Mitjançant la incorporació d’estos criteris es contribueix a encoratjar un canvi cap a un enfocament d’economia circular, reduint els impactes ambientals associats al servei de neteja, al mateix temps que es promou un consum públic més respectuós amb el medi ambient.

Criteris d’adjudicació

En concret, els criteris d’adjudicació van ser l’ús de productes de neteja ecoetiquetatges, amb etiqueta ecològica de tipus I reconeguda oficialment; l’ús de productes de neteja concentrats sense diluir; així com l’ús de paper de boscos gestionats sostenibles o fonts reciclades, que havien de presentar un contingut mínim del 70% de fibres sostenibles reciclades i / o verges, cobertes per certificats vàlids de gestió forestal sostenible.

De la mateixa manera, es van considerar com a criteris d’adjudicació l’ús de bosses de fem plàstiques reciclades o compostables, i l’eficiència energètica de les aspiradores, ja que poden reduir el consum total d’energia fins a un 50%.

Cal destacar que els principals impactes ambientals associats amb els serveis de neteja són l’ecotoxicitat i la toxicitat humana dels productes químics en els productes i la producció de productes i accessoris de neteja, així com el consum d’energia i aigua per a l’operació de neteja. Estos problemes es van abordar en els criteris d’adjudicació, donant als proveïdors amb enfocament ambiental l’oportunitat de guanyar punts extra.

Així mateix, els criteris sobre ecoetiquetatge van rebre una alta ponderació, ja que els accessoris de neteja amb etiqueta ecològica poden proporcionar una forma fiable de reduir els impactes associats amb els serveis de neteja. L’etiqueta ecològica tipus I imposa limitacions estrictes a la composició química i les formulacions dels productes, i els accessoris amb etiqueta ecològica són duradors i redueixen l’ús d’aigua i productes de neteja.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Diputació i el Col·legi d’Arquitectes Tècnics subscriuen un conveni per a reforçar la cooperació científica i cultural vinculada a la ceràmica

El president de la institució provincial, José Martí, destaca que l'acord "ens permet continuar avançant en la millora d'iniciatives que repercuteixen en els serveis que es presten a la societat".

Una xiqueta de quatre anys pateix un traumatisme cranioencefàlic després de caure’s d’un tobogan a Benicàssim

Segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), el succés ha ocorregut vora les 23.00 hores d'este dissabte en esta localitat de la Plana Alta.

Sanitat manté l’alerta sanitària per calor alta en 7 comarques la Comunitat Valenciana

S'aconseguirà nivell taronja este diumenge i el dilluns a les comarques La Costera, La Ribera Alta, La Vall d'Albaida, L'Alcalatén, Els Ports, L'Alt Maestrat i El Baix Maestrat.

Desallotgen a 66 persones d’una discoteca amb la pista de ball habilitada

La Policia Local imposa 139 denúncies este cap de setmana per no complir les mesures de seguretat enfront de la Covid.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià