8:25 pm - Saturday, 6 June 2020

Eva Alcón presideix la primera reunió de la Delegació per a Polítiques d’Igualtat de Crue Universitats Espanyoles

- Publicidad -Reciplasa

Entre els objectius principals de la Delegació està el de promoure la Igualtat de manera transversal dins i fora de la Universitat, així com coordinar les accions impulsades per Crue amb tots els agents implicats en aquest àmbit

Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent DiVal AMIC
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha presidit la presentació de la Delegació de la Presidència de Crue Universitats Espanyoles per a Polítiques d’Igualtat que ha tingut lloc en la Universidad Pontificia Comillas, a Madrid. Aquesta Delegació ha sigut creada a proposta de la Presidència de la Crue i està liderada per Eva Alcón. Crue sempre ha plantejat com una de les seues prioritats la defensa de la Igualtat entre dones i homes i, per a això, s’ha desenvolupat en els últims anys projectes dirigits a la plena consecució d’aquest dret universal, dins i fora de les estructures acadèmiques.

La Delegació s’ha creat amb l’objectiu de tindre present la Igualtat de manera transversal en totes les accions impulsades per Crue i per a mantindre una constant interlocució amb les administracions públiques, especialment amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, així com amb la Secretaria d’Estat d’Igualtat i l’Institut de la Dona i per a la Igualtat d’Oportunitats. La seua finalitat és continuar treballant de manera conjunta en l’eliminació de la bretxa de gènere existent en la universitat espanyola.

En aquesta primera trobada, la rectora de l’UJI va explicar als assistents la naturalesa d’aquesta iniciativa. Eva Alcón va recordar les paraules del president de Crue i rector de la Universitat de Còrdova i va assegurar que «és el moment que les universitats avancen i facen un pas més cap a accions concretes».

Després de recordar el «magnífic treball fet des de les Unitats d’Igualtat de les universitats», Alcón va posar l’accent en «la importància de coordinar amb tots els agents implicats, dins i fora de la Universitat, les iniciatives que busquen promoure la Igualtat efectiva entre dones i homes». A més, la delegada de la Presidència de Crue per a Polítiques d’Igualtat es va comprometre a mantindre trobades periòdiques com la realitzada hui a Madrid per a «anar portant amb l’ajuda i concurs de tots bones pràctiques per a incorporar a les nostres universitats».

La rectora de l’UJI va estar acompanyada per Carlos García, conseller tècnic de l’Institut de la Dona; i per Eva López, coordinadora del Projecte Innovatia 8.3. Aquesta última convidada a explicar als assistents aquest projecte, desenvolupat de manera conjunta amb l’Institut de la Dona. L’objectiu principal d’aquest programa és incorporar la perspectiva de gènere en la creació d’empreses de base científica.

Finalment, la rectora de l’UJI va exposar als presents el full de ruta de la Delegació per a Polítiques d’Igualtat:

1. Promoure la igualtat real com a prioritat en l’agenda universitària

2. Coordinar-se amb ANECA per a incorporar la perspectiva de gènere en tots els plans d’estudi de graus i postgraus

3. Impulsar la creació d’una àrea de coneixement específica per als estudis feministes i de gènere

4. Col·laborar amb l’administració i el sector empresarial per a fomentar la igualtat i el lideratge de les dones

5. Proposar a les agències científiques de referència la modificació de les normatives de publicació de la universitat perquè el format de citacions i referències bibliogràfiques acadèmiques contemplen el nom complet de l’autora o autor

6. Promoure la visualització de les dones investigadores i científiques i les seues aportacions, mitjançant una major presència en reconeixements públics (honoris causa o medalles d’or, entre altres), en la denominació d’espais o en premis

7. Sol·licitar la incorporació de la perspectiva de gènere en el projecte de la nova Llei d’Universitats, i col·laborar amb les meses tècniques ja establides a aquest efecte

8. Donar suport al Grup de Polítiques de gènere de Crue, a través del Comité Permanent, instant a les universitats a la seua màxima implicació en el mateix

9. Coordinar accions amb l’Institut de la Dona i la Real Acadèmia d’Enginyeria

10. Instar al govern a vetlar per la paritat en les comissions relacionades amb l’àmbit universitari, científic i d’investigació

11. Fer d’enllaç entre els grups de treball dels diferents Ministeris en temes relacionats amb la Igualtat

12. Impulsar la normalització i ús del llenguatge no sexista i la comunicació inclusiva

13. Promoure la innovació i l’emprenedoria de les dones a partir del projecte Innovatia 8.3

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Tambors de congrés, novament, en el PP valencià

La formació popular preveu congressos express que se celebrarien a la fi de juliol a València i Alacant

Una premsa esclafa la mà a un treballador en Vilafamés

Els serveis mèdics han assistit a l'operari de 23 anys amb la mà dreta catrastrófica per aixafament.

El Govern preveu multes de 100 euros per a qui no porte màscara

La norma s'aplicarà inclús després de l'Estat d'Alarma

L’IVAM aprova la convocatòria d’un concurs internacional per a escollir la direcció del museu

La comissió de persones expertes que avaluaran les diferents candidatures està integrada per personalitats de prestigi internacional com Vicent Todolí, Manuel Borja-Villel, Iwona Blazwick i Bernard Blistène.

Detingut l’autor de 13 robatoris a Almenara

El detingut escalava els habitatges forçant posteriorment les finestres.

Esta publicació està disponible en : Valencià