Eva Ortiz demana que la Comissió Bilateral servisca per “posar punt final” a tres anys d'”enginyeria educativa”

"El PP barallarà fins a les últimes conseqüències perquè Sánchez mantinga el recurs d'inconstitucionalitat contra el Decret de xantatge lingüístic"

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha reclamat hui al President del Govern, Pedro Sánchez, que la Comissió Bilateral sobre el plurilingüisme a la Comunitat “no es tanque en fals” ni servisca per “fer el teatre de l’absurd”, sinó per “posar punt final a tres anys d’enginyeria i sectarisme educatiu”.

Així, ha assenyalat que el PPCV “barallarà fins a les últimes conseqüències” perquè el Govern de Pedro Sánchez mantinga el recurs d’inconstitucionalitat contra el Decret de xantatge lingüístic. “El PPCV no li donarà colp de porta a les famílies com ja ha fet el Consell de Puig i Oltra”, ha indicat.

Eva Ortiz ha instat al President del Govern a “plantar batalla” enfront del model d’immersió lingüística que pretén Ximo Puig amb l’objectiu de “plagiar el model que va començar a Catalunya fa molts anys i que està ocasionant perilloses conseqüències”.

Per això, li ha reclamat que “no jugue a l’insubmís” com fa Puig i “faça respectar la Justícia i les sentències judicials” que alerten que el Consell “ven barata la llibertat en la nostra Comunitat” a canvi d'”entelèquies catalanistes que res tenen a veure amb els valencians”.

Així, el PPCV s’ha ofert com a “interlocutor” en aquesta matèria davant el “buit de poder” i el “desistiment” de funcions de Ximo Puig. “El PPCV és l’únic que s’ha assegut amb les famílies, les patronals, la comunitat educativa, l’únic que ha presentat iniciatives. A Puig, ni se li veu ni se li espera”.

Puig, irrellevant

“Cada dia que passa, Ximo Puig perd més pes dins del seu Consell, fora d’ell, i en el seu propi partit”, ha manifestat Eva Ortiz. “Hui ja sabem que és irrellevant per a Pedro Sánchez. Ha estat ignorat en finançament quan li suspenen la seva compareixença en el Senat, en els nomenaments del Govern, com el del delegat a la Comunitat Valenciana, en les decisions orgàniques i de gestió”.

“Puig les hi prometia molt feliços amb el canvi de Govern d’Espanya, però han bastat dos setmanes per veure que Sánchez no oblida la traïció de Puig a escala orgànica en 2016. I ara li està passant la factura”, ha assenyalat Eva Ortiz.

CatalanSpanish