Eva Ortiz revela que les empreses dels germans de Ximo Puig presenten quatre vegades la mateixa factura per a cobrar subvencions

Insta al Consell a actuar davant la trama de les empreses dels germans de Ximo Puig que "han sigut rescatades amb els diners de tots els valencians".

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Eva Ortiz, ha revelat hui que les empreses dels germans de Ximo Puig presenten fins a quatre vegades la mateixa factura de llum, aigua, seguritat i assessoria per a cobrar quatre vegades subvencions públiques.

És a dir, “factures quadruplicades per a cobrar quatre vegades l’import que podrien percebre” el que mostra un “frau en subvencions i prevaricació de qui el consent”.

Eva Ortiz ha presentat hui una iniciativa perquè el Consell “actue” d’una vegada en la trama dels germans de Ximo Puig i done explicacions de per què aquestes empreses “han sigut rescatades amb els diners públics de tots els valencians”.

“Exigim que es complisca la Llei de Transparència i saber, sense haver d’acudir als tribunals, totes i cadascuna de les subvencions que han percebut els germans del President i volem que l’Administració comprove totes les subvencions que ha atorgat a aquestes empreses” ha assenyalat.

“Tenim proves de la flagrant il·legalitat que s’ha comés”, una il·legalitat “demostrada i constatada en 5 punts”.

A partir d’aquest moment, ha advertit, “si els qui tenen l’obligació d’actuar no ho fan, quan siguen cridats a declarar no podran dir que no sabien res. Seran còmplices per no haver fet absolutament res contra una trama fraudulenta ordida per a desviar diners públics en favor les empreses del germà del President”.

Per això, ha instat al Consell a comprovar les subvencions als germans del President, a iniciar un expedient de reintegrament i imposar sancions a Mas Mut i a Comunicacions “per intentar defraudar els diners dels valencians”. “El frau ordit pel clan Puig té els dies contats” ja que hi ha denúncies presentades en la Conselleria d’Educació, de Transparència, en el TSJ i un Jutjat d’Instrucció i “només mancada que aquesta Cambra tinga la valentia suficient per a exigir-li al Consell que fiscalitze a la família del seu president”.

Així, Eva Ortiz, ha apuntat com a primera il·legalitat “quan les empreses de l’Holding Puig menteixen en afirmar que no perceben subvencions d’altres Administracions per al foment del valencià perquè les perceben de la Generalitat de Catalunya i del Govern d’Aragó”. I el Consell “ho sap i fa els ulls grossos”.

En segon lloc, ha afegit, existeix una il·legalitat quan les empreses de l’Holding Puig falsegen factures per a cobrar les subvencions de la Generalitat perquè “Com pot ser que dues empreses en teoria diferents paguen exactament la mateixa factura de llum, aigua, energia, seguretat i assessoria?”, ha denunciat.

En tercer lloc, existeix una il·legalitat quan “a tota la família del President li paguem les seues nòmines i els seus lloguers amb els impostos dels valencians. Diguen-me que això no és un frau promogut i consentit pel Consell per a beneficiar a tota la família Puig.CatalanSpanish