martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Eva Ortiz: “El PPCV serà la primera organització territorial del PP en la qual els afiliats triaran al seu president”

La coordinadora general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha destacat que el PPCV “serà la primera organització territorial del PP en la qual els afiliats triaran al seu president”.

Eva Ortiz ha realitzat aquestes declaracions després de la Junta Directiva Regional del PPCV en la qual s’ha aprovat la celebració del XIV Congrés Regional, que tindrà lloc els dies 1 i 2 d’abril en el Palau de Congressos de València.

Ortiz ha subratllat que amb la proposta de l’adreça regional, recolzada per la Junta Directiva, que tots els afiliats que ho desitgen podran ser compromissaris “complim el propòsit que cercàvem i el pròxim president del PPCV serà triat pels afiliats i en les seus de tots els pobles i ciutats”.

En aquest sentit, ha explicat que aquells afiliats que vulguen participar en el procés d’elecció del president del partit hauran d’emplenar un formulari que estarà disponible en la pàgina web www.ppcv.com a partir de matí i fins al dia 28 de febrer a les 20 hores, així com estar al corrent en el pagament de la quota com a militant.

La coordinadora general ha detallat que el Congrés s’estructurarà entorn de tres ponències, d’Estatuts, Social i Econòmica, que, segons el parer d’Eva Ortiz, “no solament enriquiran i actualitzaran el pensament polític del PPCV, sinó que a més definiran l’estratègia i l’oferta electoral de cara a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals”.

Cal assenyalar que la Ponència d’Estatuts estarà coordinada per Loreto Cascales i els ponents seran Miguel Barrachina, Arturo Poquet, María José Ruiz i Borja Espert. La Ponència Social estarà dirigida per Juan Ramón Adsuara i explicarà com a ponents amb Begoña Carrasco, Laura Sáez, María Mut i Noelia Cebrián. Per últim, Rubén Ibáñez coordinarà la Ponència Econòmica en els treballs de la qual participaran Juan Fuster, Juan José Berenguer, Francisco Esquerre i Juan Carlos Caballero.

La Junta Directiva Regional ha aprovat, així mateix, la composició del Comitè Organitzador del Congrés (COC), que estarà presidit per Jorge Bellver, la vicepresidenta serà Elena Vicente Ruiz i el secretari Jorge Carbó. Com a vocals, formaran part del mateix Marta Barrachina, Salomé Pradas, Juan Amat, Héctor Folgado, Rafa Candela, Ana Sala, Silvia Fernández, Fernando Pastor, Luis Barcala, Oscar Payá, Antonio Benabé, Marisol Viu, Javier Montero, José Vicente Anaya, Santiago Arévalo, Paz Carciller, Paco Micó, Amparo Folgado, Virginia Garrigues, Enrique Ortí, María García, Carlos Gil i Saray Palmer.

Calendari

El termini de presentació de precandidatures s’obrirà a les 10 hores del 20 de febrer i es tancarà a les 14 hores del 28 del mateix mes. Els candidats hauran d’estar al corrent en el pagament de la quota, tenir una antiguitat mínima de dotze mesos com a militants i el suport d’almenys 90 afiliats sense que un mateix afiliat puga donar suport a més d’un candidat. La proclamació dels precandidats es farà abans de les 20 hores del 2 de març.

En el cas que es proclamen dos o més precandidatures, la campanya electora començarà a les 00 hores del dia 4 de març i acabarà a les 24 hores de l’11 de març.

D’aquesta manera, la votació i proclamació de candidats al Congrés serà el dilluns 13 de març, des de les 18 a les 21 hores, en les seus del PP dels municipis on s’hagen inscrit militants.

Per a ser proclamat candidat a la presidència del partit en el Congrés es requereix obtenir almenys el 10% del total de vots vàlids emesos pels militants-compromissaris. Si un precandidat obté almenys el 50% dels vots vàlids emesos en almenys dues circumscripcions (dues províncies) amb una diferència superior a 15 punts sobre la resta, serà proclamat candidat únic davant el Congrés.

Quant a la inscripció de militants per a participar en el procés electoral, en la primera reunió de COC, que tindrà lloc demà dimarts, s’aprovarà el formulari que tot militant ha d’emplenar i lliurar en les oficines del PPCV abans de les 20 hores del 28 de febrer.

Respecte a les ponències, els ponents lliuraran al COC el text definitiu abans de les 14 hores del 2 de març, mentre que el termini per a presentar esmenes a les ponències finalitzarà el 15 de març a les 20 hores.

Últimas noticias

Contenido relacionado