Ex-alts càrrecs del PSPV en Divalterra atribueixen els seus contractes al cap de Gabinet de Rodríguez i a l’exgeren

Tant Ferri, que ha assenyalat que també va ser Gallego qui va fer possible que entrara a treballar a l'Ajuntament d'Ontinyent, com Femenía han manifestat davant el jutge que no sabien que les seues contractacions suposaren cap tipus d'irregularitat i solament es van assabentar d'açò quan ho van veure en premsa i en el sumari

Europa Press

Miguel Ángel Ferri, un dels ex-cinc alts càrrecs del PSPV-PSOE les contractacions del qual en l’empresa pública Divalterra investiga el Jutjat d’Instrucció número 9 de València, ha declarat que qui li va oferir el lloc directiu va ser Ricard Gallego, l’aleshores cap de gabinet de l’expresident de la corporació provincial i actual alcalde en funcions d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, mentre que un altre d’ells, Salvador Femenía, ha explicat que va ser contractat per l’exgerent i exdiputat socialista Josep Ramón Tiller.

Segons ha pogut saber Europa Press, Ferri ha respost d’aquesta manera el fiscal Anticorrupció Pablo Ponce, a les preguntes del qual sí ha respost, a més de les qüestions plantejades pel jutge i la seua defensa. La mateixa estratègia ha seguit Femenía, mentre que la resta dels investigats citats aquest divendres s’han acollit el seu dret a no declarar.

Rovira  

Tant Ferri –que ha assenyalat que també va ser Gallego qui va fer possible que entrara a treballar a l’Ajuntament d’Ontinyent– com Femenía han manifestat davant el jutge que no sabien que les seues contractacions suposaren cap tipus d’irregularitat i solament es van assabentar d’açò quan ho van veure en premsa i en el sumari.

També han negat ser coneixedors que existien informes en contra de les seues contractacions i han apuntat que la llavors cogerent de la firma pública per part de Compromís, Agustina Brines, els va dir que únicament hi havia irregularitats de tipus administratiu.

Els exdirectius de l’antiga Imelsa que han comparegut aquest dilluns davant el jutge que instrueix el conegut com ‘cas Alqueria’ són els cinc que va nomenar el PSPV: els responsables de Regeneració de Zones Verdes, Manuel Carot, que va exercir tasques d’assessor socialista; Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri; de Gestió Forestal i del Medi Rural, Salvador Femenía, alcalde socialista de l’Alqueria de la Comtesa; de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Víctor Jiménez, primer edil en funcions del PSPV de Rocafort, i de Regeneració de Zones Verdes, Vicente Lucas Ferrando, secretari general del PSPV de la Foia de Bunyol i que va renunciar als 15 dies de ser nomenat per al càrrec.

Dilluns passat va ser el torn dels càrrecs investigats que corresponen a Compromís, els qui es van negar a declarar. Segons va dir un d’ells, José Luis Melero, van prendre aquesta decisió perquè desconeixien de què se’ls acusa. En principi, amb açò totes les diligències previstes en la instrucció del cas ja hauran sigut completades.

SENSE CAPACITAT DE FIRMA

A preguntes del fiscal sobre si disposaven de firma en el compte bancari de Divalterra o capacitat de firmar contractes han dit que no. També han negat haver participat en els anomenats Consells de Direcció, l’òrgan que, segons un informe pericial inclòs en el sumari, no estava contemplat en els estatuts de l’empresa pública i al que assistien els consellers de PSPV, Compromís, l’assessor Jorge Entenimentada i els llavors gerents de Divalterra i que exercia funcions de “direcció i control” de la societat al marge del d’Administració.

Per aquestes contractacions estan investigats per prevaricació i malversació l’expresident de la corporació provincial Jorge Rodríguez i altres sis ex-alts càrrecs: el que anara el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari lletrat del Consell d’Administració de Divalterra, Jorge Cuerda; Manuel Reguart, assessor de Rodríguez i els dos directors gerents: Xabier Albentosa i Agustina Brines, a més dels nou directius contractats suposadament de manera irregular.

PublicitatJuega Limpio Orihuela