Correoso: “la decisió del TC avala l’exclusió sanitària de les persones més desfavorides”

El PSPV de la província de Castelló considera “regressiva i discriminatòria” la sentència del Tribunal Constitucional.

AVL

La secretària de Sanitat del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Mercedes Correoso, ha manifestat, que la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’anul·lar el Decret Llei de la Generalitat Valenciana, que permetia l’accés universal a la Sanitat suposa una “notícia trista i preocupant perquè ve a avalar l’exclusió sanitària de les persones més desfavorides”.
Considera que es tracta  se “d’una sentència regressiva i discriminatòria, com ja han posat de manifest organitzacions com a Metges del Món o Amnistia Internacional” i que, a més, “suposa el trencament d’un dret humà prioritari, com és el dret a la protecció de la salut”.
Correoso no discuteix, que es puguen trobar arguments jurídics per a defensar la decisió del TC, “però està convençuda, que no és possible trobar arguments ètics, morals o de solidaritat, que justifiquen tamaña regressió”.
Tampoc els han trobat cinc dels magistrats del Tribunal Suprem, que han revisat aquest assumpte i que han emés un vot particular de disconformitat, en el qual deixen clar que la decisió adoptada en el seu moment per la Generalitat Valenciana “entrava dins de les seues competències i que en cap concepte envaïa competències estatals”.
El PSPV-PSOE de Castelló agraeix al president Puig l’anunci que ha efectuat aquesta mateixa vesprada, que arbitrarà els mecanismes necessaris per a garantir la universalitat sanitària, perquè tota persona malalta que entre en un centre de salut o en un hospital valencià, siga degudament atesa, sense que se li passe factura alguna”.
Correoso lamenta finalment, que en aquest país “hi haja una dreta tan reaccionària i insolidària com l’actual, a la qual li encanta recórrer al Tribunal Constitucional per a retallar drets socials i crear problemes”.

- Advertisement -
CatalanSpanish