Compromís valora en executiva l’última reunió de l’Acord de Fadrell abans de respondre als seus ‘socis’

La pròxima reunió de la comissió de seguiment és este dimecres a les 17:00 a la seu del PSOE i sobre la taula està la proposta del canvi de regidories de Festes i Cultura

A menys de 24 hores de la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord de Fadrell, després de la crisi encetada per tema de Festes i amb una oferta de canvi de regidories sobre la taula, l’executiva de Compromís valora l’última trobada entre els ‘encara’ socis de govern i els termes plantejats.

La formació comunicarà la seua postura en la reunió de demà als socis de govern “per lleialtat i respecte”, segons ha informat en un comunicat, on també indica que pel partit és prioritari aprovar els pressupostos “i desbloquejar la gestió municipal immediatament”, tal com van incidir durant la trobada de divendres passat.

Així, el portaveu de Compromís per Castelló, Miguel Ginés, ha puntualitzat que la decisió respecte del posicionament del grup “la comunicarem este dimecres i en primera persona, als nostres dos socis de govern per lleialtat i respecte”. Ginés ha assegurat que els altres dos partits de l’acord “seran els primers a saber-ho i no se n’assabentaran per la premsa”.

I és que este recel no és d’estranyar quan entre els fets que han precipitat els últims esdeveniments, alguns dels retrets més repetits han estat els de la falta de comunicació, no sols entre partits sinó entre els mateixos socis de govern i el que algunes informacions es filtraren abans a la premsa que als mateixos interessats.

D’altra banda, al comunicat que ha enviat Compromís, també reafirma amb fermesa el posicionament en la votació de l’últim plenari respecte la moció de festes i que va suposar la visibilitat d’una escletxa que molts ja intuïen feia temps entre PSOE i Compromís. L’escrit reitera que els tres regidors del grup municipal de Compromís per Castelló “es van posicionar a favor del compliment dels estatuts per a convocar l’assemblea de festes. Tal com va informar la coalició mitjançant un comunicat, l’Acord de Fadrell recull que es respectaran les conclusions del Congrés Magdalener“.

De fet, cal recordar que ‘la coherència’ que va argumentar Verònica Ruiz en explicar l’opció de vot del seu partit, es va basar en eixos mateixos paràmetres. Per això, el grup defensa, el dia abans de decidir si accepta o no l’oferta socialista que, per ells “es respecten els estatuts de festes que encara està vigents i mitjançant els quals s’han creat els òrgans superiors del Patronat de Festes i l’Assemblea General”.

Ara només falta saber si esta insistent reiteració és ja una declaració d’intencions futures que de ben segur es tindrà en conter en el món fester si finalment canvien els papers i Festes queda en mans de Compromís amb el que això suposaria per a Pilar Escuder o és la justificació dels qui qüestionen que fos una moció a l’àmbit fester la causant última d’una crisi al govern municipal de la capital de la Plana.

CatalanSpanish