Exempleats de Crespo Gomar declaren que no van treballar per a firmes investigades

Segons el jutjat de València que va iniciar les perquisicions, les adjudicacions presumptament fraudulentes van tenir com a beneficiària a l'agència de comunicació Crespo Gomar

Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional assenyala que extreballadors de l’empresa Crespo Gomar asseguren que no van participar en les campanyes publicitàries per a les societats investigades en el cas de presumpte finançament irregular del PSPV.

Segons l’informe, al que ha tingut accés EFE, remés al Jutjat d’Instrucció número 1 de Benidorm (Alacant) el passat 15 de març, els extreballadors van declarar que cinc de les societats investigades “no havien estat clients” de l’empresa Crespo Gomar, és a dir que “cap d’ells havia participat en cap campanya publicitària que tingués destinatari estes empreses”.

També van afirmar a les seues declaracions testificals que no tenien coneixement que “cap dels seus companys ho hagués fet”.

La UDEF assenyala així mateix que en el rastreig discret de contractes públics adjudicats a l’empresa Crespo Gomar i altres vinculades, es van localitzar set contractes que van ser analitzats per la Intervenció General de l’Estat, que va concloure que en tots els processos d’adjudicació dels mateixos s’havien incomplit reiteradament la legislació aplicable sobre la matèria.

Els investigadors van prendre llavors declaració a alguns dels antics empleats de l’empresa Crespo Gomar, seleccionats segons la seua experiència en l’empresa i salaris més elevats i que, al seu torn, hagueren interposat alguna demanda a l’empresa en l’àmbit Social.

Entre els candidats es trobaven dissenyadors gràfics, comercials “executius de comptes” i empleades del departament de projectes, dels testimoniatges dels quals es va concloure que la companyia estava organitzada per: un departament de direcció, integrat pels màxims responsables de la companyia, Albert Gomar i Pepe Crespo; director general, i els departaments de projectes, administració i comercial.

Quant al funcionament del treball, van informar que el comercial rebia del client un encàrrec, este es comunicava al departament de projectes, els membres dels quals s’encarreguen de confeccionar el corresponent pressupost que es retornava al comercial perquè este l’hi lliurés al client.

La recerca d’estos i altres contractes va començar en 2016 en un jutjat de València, que va apreciar indicis que estes adjudicacions podrien haver servit per a finançar campanyes electorals del PSPV en 2007, i que posteriorment es va inhibir a favor de Madrid, Benidorm i Gandia en considerar que els fets es van produir a les citades ciutats.

Segons el jutjat de València que va iniciar les perquisicions, les adjudicacions presumptament fraudulentes van tenir com a beneficiària a l’agència de comunicació Crespo Gomar, el president de la qual és Alberto Gomar, fill del qual fos tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Gandia en 2009, Antoni Gomar.

Esta empresa, suposadament, va treballar en l’organització del congrés regional del PSPV en el qual es va triar a Jorge Alarte com a secretari general, i també en les campanyes municipals d’Etelvina Andreu a Alacant i Juan María Calles a Castelló en 2007.

A més dels contractes d’Habitatge i Sanitat, s’investiguen altres adjudicats a empreses del mateix grup de comunicació des dels consistoris de Gandia i Benidorm baix governs socialistes i amb el Ministeri de Medi ambient -en l’època en la qual ho dirigia Cristina Narbona- a través de les empreses públiques Acuamed i Aigües del Xúquer. EFE

Publicitat