L’exercici físic funciona com “un medicament més”

És beneficiós fins i tot en fases terminals de càncer encara que és important ajustar la dosi a cada pacient

Un home i una xiqueta practiquen exercici. EFE/*Vithas

L’exercici físic funciona “com un medicament més” i és beneficiós fins i tot en fases terminals de càncer encara que és important ajustar la dosi a cada pacient, segons el cap de Salut Esportiva de l’Hospital Vithas Nisa 9 d’Octubre de València, Darío Sanmiguel.

L’expert ha assegurat que tot pacient pot utilitzar l’exercici com a eina terapèutica i que l’activitat física prepara per a un menor impacte de la malaltia, a més de defensar que “no existeix pacient que no es beneficie, en major o menor mesura, de l’exercici físic”, ha informat el grup sanitari en un comunicat.

Sanmiguel, que és cardiòleg i practica carreres d’ultradistància, ha posat l’accent que en casos de càncer, exactament igual que l’oncòleg pauta la dosi, professionals –cardiòlegs/preparadors físics- de l’exercici com a eina terapèutica han d’establir també la dosi adequada “en funció de l’estat general del pacient i del seu nivell abans d’emmalaltir“.

En este sentit, ha recalcat que “tot pacient pot beneficiar-se de l’exercici físic, fins i tot persones en fase terminal d’un procés oncològic“.

Segons el cardiòleg, “diferents estudis apunten a la capacitat preventiva de l’exercici físic; quan la malaltia arriba, el seu impacte és menor en persones actives físicament actives”.

L’equip que dirigeix Darío Sanmiguel en l’Hospital Vithas Nisa 9 d’Octubre està format íntegrament per professionals -cardiòlegs, preparadors físics i nutricionistes- que compatibilitzen la seua activitat assistencial amb l’esport.

Publicitat