13 C
Valencia

La Generalitat obri un expedient a l’empresa Cecryon per a evitar un frau al consumidor

La Generalitat ha obert un expedient informatiu a l'empresa Cecryon, que ha anunciat l'obertura a Riba-roja de Túria de les primeres instal·lacions d'Europa que permeten criopreservar un cadàver, per a "evitar que acabe en un frau al consumidor". 

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Generalitat ha obert un expedient informatiu a l’empresa Cecryon, que ha anunciat l’obertura a Riba-roja de Túria de les primeres instal·lacions d’Europa que permeten criopreservar un cadàver, per a “evitar que acabe en un frau al consumidor”.

Així ho ha assegurat aquest dilluns el director general de Comerç, Natxo Costa, qui ha indicat que les conselleries d’Economia i de Sanitat s’han coordinat per a inspeccionar l’empresa, que encara no ha començat la seua activitat, i obrir un expedient informatiu d’ofici sobre aquest tema.

Cecryon ofereix criopreservar el cadàver del client a 196 graus sota zero almenys durant cent anys fins que la tecnologia permeta retornar-li la vida, un servei que costa 200.000 euros més IVA si s’abona al comptat, o pot finançar-se a través d’una companyia d’assegurances.

Segons ha assegurat Javier Tapa, directiu de l’empresa, l’expedient informatiu, que considera “té poc recorregut”, ha sigut obert perquè “no estem fent publicitat de l’empresa” i ha assenyalat que encara no s’ha signat cap contracte mercantil i encara s’està condicionant el centre, que es finança amb inversió dels socis.

- Publicitat -

“Atenem la premsa però no estem realitzant activitat ni cap publicitat”, ha assenyalat Tàpia, qui ha agregat que no es pot obrir un expedient sobre una empresa “abans que comence la seua activitat mercantil”.

Segons Javier Tapia “anem de cara, de front. Estem encantats de facilitar el contracte mercantil dels clients, que deixa clar què es pot fer, tot en legra gran perquè siga conscient de la decisió que presa”.

- Publicitat -

El director general de Comerç ha assenyalat que ara com ara “és una activitat que no està en marxa, sembla ser més fum que foc i simplement els tenim en el radar comprovant que en tot moment compleixen la normativa, tant en la preservació de cadàvers com en la informació al consumidor”.

Segons ha explicat, la inspecció es va realitzar a la fi del passat any d’ofici, i no després d’una denúncia, després d’informar alguns mitjans de comunicació de l’obertura d’aquestes instal·lacions.

En elles es van personar inspectors d’Economia i de Sanitat per a comprovar què pretenen posar en marxa i “controlar que complisquen en tot moment amb la legalitat vigent”.
Segons ha explicat Natxo Costa, en aquests moments l’empresa no té activitat i, per la qual cosa ha pogut comprovar la inspecció, la instal·lació “no compleix amb els requisits per a aquesta suposada criopreservación”.

Per tant, afig, “no hi ha més enllà que les declaracions als mitjans de comunicació i una pàgina web on, de forma molt asèptica, informen d’un possible inici d’activitats. No hi ha activitat i, per tant, tampoc és objecte de sanció”.

Segons Costa, no veuen “molta probabilitat d’estafa” perquè l’empresa ha anunciat uns preus “que la majoria dels ciutadans no pot pagar, amb la qual cosa no estaríem parlant en cap cas de cap mena d’alarma social”.

A més, afig, l’empresa informa en la seua pàgina web que no existeix la tecnologia adequada per a la descongelació, amb la qual cosa “si arribat el cas algú signara aqueix contracte, per descomptat frau al consumidor no hi ha hagut perquè ja li estan informant que no existeix la tecnologia”.

Per això, ha reiterat, “estem una mica en el radar, vigilant que no es puga produir l’estafa però tenint en compte que no podem sancionar a empreses que no realitzen activitat”.  Natxo Costa ha indicat que s’ha fet un requeriment a l’empresa perquè informe de quin és l’objecte de la seua activitat, encara que aquesta ja els ha facilitat tota la seua documentació legal.

“Els tenim sota control i si al final l’activitat és lícita, es podrà fer, i si no compleix amb la normativa, no la podran realitzar i es prendran les mesures oportunes arribat el moment”, ha subratllat el director general de Comerç.

L’acta signada per un inspector dels serveis territorials de Comerç i Consum assenyala que Cecryon “encara no ha començat la seua activitat” i tampoc disposa de “fullets publicitaris ni de tancs o càpsules de criogenizació” i assenyala que esperava rebre el primer prototip el 14 de desembre de 2018.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià