```
martes, 23 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

S’acumulen els expedients sense tramitar de l’Ingrés Mínim Vital per l’escassa plantilla a la Seguretat Social

El sindicat CSIF adverteix de vacants sense cobrir i 48.000 expedients a la província de València.

El sindicat CSIF adverteix del col·lapse que s’està produint en la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) a la província de València a causa de l’acumulació d’expedients i a la insuficient dotació de personal. La central sindical explica que la xifra aconsegueix ja les 48.000 sol·licituds en l’àmbit provincial i recorda que el nombre d’empleats públics descendeix per la falta de cobertura de vacants.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que la situació està arribant a l’extrem que des de la presentació d’alguns expedients ja han transcorregut tres mesos sense que hagen pogut tramitar-se a causa de la saturació del servei. Això, en la pràctica, suposaria denegació per silenci administratiu.

CSIF explica que la plantilla de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a la província de València ha perdut 74 treballadors en els últims cinc anys, en la major part dels casos perquè s’han jubilat i no han sigut cobertes les seues places. En este context, amb una plantilla escassa i envellida per falta d’oferta pública d’ocupació, s’ha produït l’increment de la càrrega de treball.

El sindicat adverteix que la sobrecàrrega augmentarà previsiblement a causa de la continuació de les jubilacions i al fet que els expedients s’acumulen. A més, pot perjudicar altres prestacions, ja que treballadors de diferents departaments no poden atendre les seues tasques diàries de tramitació de diferents expedients, jubilacions, viudes, etcètera, en assignar-los a tramitar el IMV. Això provoca retards en la resolució dels expedients de pensions i altres prestacions.

CSIF, a més, afig que el problema de tramitació s’accentua per les complicacions de nombrosos expedients que, a més de comportar un procediment confús, manquen de documents com el certificat d’empadronament, o coincideix en molts casos que el demandant ja percep la Renda Valenciana d’Inclusió i, per decisió del Consell, resulta incompatible que cobre una altra ajuda. Este fet provoca que alguns sol·licitants després es desdiguen. En general, aproximadament fins al 80% de les peticions són denegades després d’haver-se tramitat.

La central sindical apunta també que la part de la plantilla que es va presentar voluntària per a realitzar les tramitacions a les vesprades ha anat minvant per la falta d’incentiu. El sindicat explica que a la complicació dels expedients se suma l’escassa remuneració per la seua tramitació que, a més, els empleats públics no cobraran fins al segon semestre de 2021.

CSIF reclama al Govern un reforç urgent de personal en la Seguretat Social a la província de València, a més de demanar una campanya informativa que deixe clar als qui sol·liciten estes ajudes els requisits i les incompatibilitats que exigeixen. Esta última circumstància evitaria l’obertura d’expedients i la dedicació d’un temps a ells per part dels empleats públics, malgrat no complir els requisits la persona sol·licitant, i centrar l’esforç en aquells aspirants que sí que reuneixen les condicions.

Últimas noticias

Contenido relacionado