Experts adverteixen que el ‘Joc de la mort’ pot provocar danys neurològics irreversibles i la mort

Experts d'Hospitals Vithas Nisa han advertit que el conegut com a 'Joc de la mort', un repte entre adolescents que consisteix a oprimir les artèries caròtides fins a la inconsciència, "pot provocar danys neurològics irreversibles i la mort".

Publicitat

Experts d’Hospitals Vithas Nisa han advertit que el conegut com a ‘Joc de la mort’, un repte entre adolescents que consisteix a oprimir les artèries caròtides fins a la inconsciència, “pot provocar danys neurològics irreversibles i la mort”.

Aquest joc que “comença a estendre’s entre els adolescents” ha generat “morts o lesions neuronals a nombrosos jóvens i adolescents en diferents parts del món”, ha explicat el grup hospitalari en un comunicat.

PublicitatRovira  

De fet, una menor de 12 anys va haver de ser traslladada aquest dijous a un centre hospitalari de Madrid després de participar en joc. La menor ha sigut escanyada per una altra persones fins a quedar inconscient i colpejar-se la cara. Així mateix, la Policia Local de Granada va detectar dimarts passat menors d’un institut de la ciutat gravant-se amb el mòbil i pujant a xarxes socials vídeos practicant aquest joc.

El ‘Joc de la mort’ consisteix a oprimir-se les artèries caròtides del coll, “la qual cosa impedeix l’arribada d’oxigen al cervell i, quan es perllonga en el temps, la mort per asfíxia”, ha explicat el grup hospitalari.

El cervell pateix lesions quan es redueix l’aportació d’oxigen que rep –de forma parcial (hipòxia) o total (anòxia)– per un temps major del que poden suportar els mecanismes compensatoris encarregats d’evitar la mort neuronal.

PublicitatJuega Limpio Orihuela