9.8 C
Valencia

Les exportacions de la Comunitat Valenciana superen els 8.053 milions d’euros en el primer trimestre de l’any

Des de la Comunitat Valenciana s'exporta l'11,3% de l'exportació espanyola

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 8.053,6 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 0,8% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públics per la Direcció territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Estes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb l’11,3% de les exportacions espanyoles.

La taxa de cobertura d’exportacions sobre importacions en els tres primers mesos de l’any se situa en un 115,1%, 24 punts per sobre de la mitjana nacional.

Per províncies, Castelló destaca pel seu dinamisme amb un ascens del 10,1% pel que fa al mateix període de l’any anterior. Tant València com Alacant pateixen descensos en este període.

- Publicitat -

Respecte als sectors, el capítol d’automoció concentra el 23,7% de les exportacions de la Comunitat i manté un comportament descendent xifrat en este període en un 12,6%. El sector agroalimentari, amb el 20,7% de les exportacions experimenta un ascens de l’1,3%. Destaca el creixement de les exportacions de vi, xifrat en un 18,9%.

A continuació se situen les semi manufactures no químiques amb el 13,4% i un increment del 2,4%, seguit dels productes químics, que creixen un 7%. Les manufactures de consum experimenten un augment de l’1% amb ascens dels tèxtils i la il·luminació. Per la seua banda, els béns d’equip, amb el 9,9% del total creixen un 0,3%.

- Publicitat -

Principals destinacions

Per àrees geogràfiques, les exportacions dirigides a la Unió Europea creixen un 0,1% i un 2,9% a la zona euro. França és la principal destinació de les exportacions valencianes amb un ascens del 10,9%. Alemanya, en segon lloc, experimenta un descens del 4,5%. Li segueix Regne Unit, amb un descens al seu torn del 19%.

Les exportacions amb destinació a Amèrica del Nord creixen un 10% amb un destacat augment del 41% al Canadà. Un 7,9% és el creixement experimentat per les exportacions amb destinació a Amèrica Llatina amb un destacat augment de Brasil (+22%), Xile (+48%) i Argentina (+16%).

Àsia experimenta un descens del 12,5%. Experimenten creixements comprats com Índia i Indonèsia.

El continent africà també experimenta creixement, xifrat en un 14% en el primer trimestre. Destaquen els ascensos a països com el Marroc (+13%), Nigèria (+18,9%), Sud-àfrica (+79%) i Egipte (+61%).

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià