Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 2,3% en el període gener-maig

El sector d'automoció creix un 6%, un 1,2% el sector agroalimentari, un 4,3% els productes químics i un 5% els béns d'equip

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 13.541,4 milions d’euros en el període gener-maig de 2019, la qual cosa representa un increment del 2,3% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 11,1% de les exportacions.

En l’acumulat gener-maig, el sector d’automoció registra un ascens del 6%. El sector agroalimentari, en segon lloc, experimenta un augment de l’1,2%. Li segueixen les semimanufactures no químiques, que no varien, mentre els productes químics experimenten un increment del 4,3%.

En els cinc primers mesos de l’any, béns d’equip i manufactures de consum representen tots dos el 10,5% del total exportat, amb ascensos del 5% i del 3,1% respectivament. Destaca l’ascens de l’exportació de mobles, xifrat en un 10,6%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 68,4% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un descens del 0,8%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 1.954 milions d’euros i un ascens del 3,1%. Li segueix França, amb 1.622 milions d’euros i un descens del 9,5%. Regne Unit, per contra, experimenta un increment del 6,6% en aquest període.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un destacat augment del 22,7% gràcies a l’increment del 42,9% de les exportacions dirigides a Nordamèrica. Per part seua, les exportacions a Àsia s’incrementen un 3%, amb un destacat augment del 14,3% de les exportacions a la Xina.

ValenciàEspañol