“Exposició d’Algemesí” per Israel Pérez Gil

La sala d’exposicions Municipal d’Algemesí acull una exposició itinerant d’art contemporani amb motiu dels 36 anys de la famosa “pantanà” de Tous que va marcar un abans i un després en la vida de la gent de la Ribera, entre d’altres. L’exposició compta amb un conjunt de peces realitzades pels artistes: Juan Delgado, Janet Hesse, Domènec i Rafael Tormo, tots ells donen llum a la investigació realitzada amb un to documental que rescata els fets ocorreguts durant i després de la pantanà del 1982.

L’exposició “Absència, presència en l’habitar contemporani” té la característica d’itinerant des del moment que engloba a diferents poblacions, fent-los partícips d’una mateixa causa/memòria, és per això que aquesta mostra d’art ja ha passat per L’Alcúdia, Beneixida i La Llosa de Ranes. L’equip curatorial compost per: Miguel Mallol com a comissari i Rafael Tormo, Adrián Ripoll i Elena Llácer com a cordinadors, ha estat recolzat gràcies a la col·laboració del comissari i gestor cultural Alejandro Villar que compta amb un seguit d’anys d’experiència en el sector de la moda i la cultura.

Al meu paréixer la multidisciplinarietat de l’equip curatorial fa del projecte un element comunicador molt enriquidor a més de ser nexe de les diferents idees i reflexions que es vol transmetre. És aquest l’element unificador que ens permet veure en l’exposició un recull d’expressions des de la documentació, fotografies i obres d’art que reinterpreten des de la seua posició artística els fets ocorreguts en la pantanà del 20 d’octubre de 1982.

Publicitat