27.3 C
Valencia

L’exposició “Exili Il-lustrat de l’IVAJ viatja per la província

Reuneix 36 il·lustracions de personalitats obligades a marxar d'Espanya i ara viatja a l'agost a Macastre, Argelita i Alborache.

- Publicitat -AVL

Ajuntaments, espais culturals, centres educatius i juvenils poden sol·licitar-la a través de la web de l’IVAJ. L’exposició itinerant reuneix 36 il·lustracions de personalitats obligades a marxar d’Espanya

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa M’importa. Educació en Valors, porta durant el mes d’agost l’exposició itinerant ‘Exili Il·*lustrat’ als municipis de Macastre, Argelita i Alborache.

La iniciativa “Exili Il·*lustrat”es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre altres.

Després del seu pas per Alfara del Patriarca a la fi de juliol, el calendari expositiu prossegueix a la Casa de Cultura de Macastre del 5 al 9 d’agost. De l’11 al 16 agost, l’exposició romandrà a l’ajuntament d’Argelita i a l’ajuntament d’Alborache, a través de la Mancomunitat de la Foia de Buñol-Chiva.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals recorda a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil.

A més, a través de la sèrie M’importa d’ Educació en Valors, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València conclou els plans d’inundacions per als municipis amb risc màxim

Amb la incorporació de Benimuslem i Sollana, totes les localitats de menys de 5.000 habitants considerades de màxim risc compten ja amb un pla per a saber actuar en cas d'inundació.

Puig anuncia una paga extra per als sanitaris

També hi haurà una pròrroga de sis mesos dels contractes i més consultes obertes a la vesprada.

Borriana abona més de 200.000 euros de despeses extraordinàries a empreses i autònoms

També ha incrementat el finançament destinat als convenis de col·laboració amb entitats socials que han reforçat les ajudes pel coronavirus, i ha duplicat la partida d'ajudes socials.

L’Ajuntament ja ha pagat 454 ajudes als autònoms d’Onda per valor de 675.000 euros

El Pla Municipal d'Impuls als Autònoms suma un total d'un milió d'euros.

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.
- Advertisement -

: Valencià