08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Expulsat de l’estadi del Levante el president de JERC per exhibir una estelada

El president dels Joves d’Esquerra Republicana a la Comunitat Valenciana, Lluís Hernández Manero, ha sigut expulsat aquest dissabte de l’estadi Ciutat de València per exhibir una bandera separatista durant la trobada que ha enfrontat al Levante U.D. , ja en primera divisió, i al Girona.

Un membre de la seguretat de l’estadi i dos agents de Policia li van convidar a abandonar el seu lloc en la graderia i li van multar, encara que no li va ser comunicat l’import.

La Policia va justificar la seua expulsió en l’aplicació de l’article 2.1 de la Llei de l’Esport, que prohibeix “l’exhibició en els recintes esportius, en els seus limítrofs o en els mitjans de transport organitzats per a acudir als mateixos de pancartes, símbols, emblemes o llegendes que, pel seu contingut o per les circumstàncies en les quals s’exhibisquen o s’utilitzen d’alguna forma inciten, fomenten o ajuden a la realització de comportaments violents o terroristes, o constituïsquen un acte de manifest menyspreu a les persones participants en l’espectacle esportiu”.

ERC ha manifestat que és “un nou atac a la llibertat d’expressió i un acte repressiu contra les persones que lliurement expressen les seues opinions” i que “presentarà una pregunta parlamentària en el Congrés per a esclarir els fets, a més de saber que recursos públics utilitza l’Estat per a la persecució dels independentistes”.

L’expulsió ha generat tot tipus de comentaris en les xarxes. Nombrosos internautes han aplaudit la mesura: “Em sembla molt bé, efectivament aqueixa bandera incita a la violència, ja que defensa la ruptura constitucional”.

Últimas noticias

Contenido relacionado