L’alumnat expulsat realitzarà tasques de voluntariat i treball comunitari a Castelló

El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha destacat “la necessitat expressada contínuament per parts dels instituts perquè enfront de l’expulsió d’un menor el seu retorn sol ser complicat”.

178

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Educació dirigida per Enric Porcar, i Creu Roja Castelló, amb la col·laboració d’Obra Social La Caixa, han elaborat el projecte ‘ParèntesI.E.S’ o ‘Parèntesi Educatiu’, que tracta d’oferir un espai d’educació alternativa per als períodes que els i les joves escolaritzades en qualsevol curs d’Educació Secundària Obligatòria són expulsats i per tant perden el dret d’assistir al centre durant un temps.

El regidor Porcar ha manifestat que “el desenvolupament de les activitats gira entorn de la cultura de pau i la no-violència, i promou els valors de voluntariat i treball comunitari”. Contribuir a l’èxit escolar i a la disminució dels riscos d’exclusió social, abordats des de la perspectiva personal i l’apoderament dels estudiants com a agents actius del seu propi canvi és un dels seus principals objectius. “D’aquesta manera tracta de generar un impacte positiu i no negatiu en la imatge, en l’autoconcepte i en les relacions interpersonals dels menors”, ha afegit Porcar.

“La iniciativa parteix de la necessitat expressada contínuament per part dels instituts perquè enfront de l’expulsió d’un menor per causes greus, el seu retorn al cap d’unes setmanes sol ser complicat per la desconnexió amb la realitat escolar que dificulta la seua reincorporació i que, de vegades, encadena altres expulsions”, segons ha explicat l’edil Porcar.

Aquesta aula formativa generarà espais inclusius per als centres educatius, famílies i estudiants fomentant el desenvolupament d’habilitats socials, valors i principis que, tal com ha expressat Porcar, “permeten a l’alumnat superar els reptes als quals s’enfronten durant l’etapa adolescent, reflexionar i intentar reconduir les seues conductes i evitar el fracàs escolar, orientats pel voluntariat de l’organització”.

El projecte tindrà lloc a les instal·lacions de Creu Roja Castelló i atendrà a estudiants provinents d’onze instituts públics de la ciutat de Castelló. Per aquest motiu, la Regidoria d’Educació ha facilitat tot el material necessari per al desenvolupament del projecte i ha facilitat unes targetes de bono-bus perquè els adolescents puguen acudir amb facilitat al centre de Creu Roja. Així mateix, el regidor Porcar ha anunciat que “ja per al 2018 està previst un finançament de 8.000 euros a manera de conveni”.