Fabregat: “Estic molt satisfet del treball d’esta legislatura, hem aconseguit que Culla avance a passos agegantats i en esta línia seguirem treballant per Culla.”

“Totes les polítiques que estem fent des de l’ajuntament van dirigides al futur del poble, a consolidar població.”

Entrevistem a Víctor Fabregat, cap de llista pel Partit Popular a l’alcaldia de Culla, que ens parla sobre la seua candidatura, el seu programa electoral i els assumptes del municipi.

P.- Com es definiria?

R.- Em considere una persona activa, amb moltes inquietuds i constant. A més de ser un enamorat de Culla i la seua gent.

P.- Què creu que cal tindre per a ser alcalde d’un municipi?

R.-Per a ser alcalde d’un municipi, el més important és tindre ganes de treballar pel teu poble, interés pel servei públic i, sobretot, coneixement dels problemes que tenen els teus veïns; és a dir, considere que per a ser alcalde d’un poble, a més de ser del poble, has de conéixer el poble i els veïns.

P.- Com valoraria estos quatre anys de legislatura?

R.- La veritat que realitzaria una valoració molt positiva d’esta legislatura per moltes coses, m’agradaria destacar que, quant a serveis públics, hem ampliat la xarxa d’aigua potable a quasi totes les masies que ens ho han demanat. De fet, a principis de l’any que ve, ja acabarem les obres d’abastiment d’aigua potable a totes les masies del terme municipal.

A més, hem millorat quasi totes les infraestructures del poble: el poliesportiu, la piscina municipal, la casa de la cultura, l’ajuntament, l’oficina de turisme… també estem recuperant actualment el Castell de Culla, que és el símbol del nostre poble i, a més, estem fent un manteniment regular dels camins rurals, sobretot els de terra, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló. També s’ha potenciat el turisme, de fet l’hem consolidat i hem crescut de forma exponencial en nombre de visitants, sobretot després del documental ‘Territori Templer’.

Hem apostat pels agricultors i ramaders amb un nou depòsit d’aigua. Sempre escoltant les inquietuds de tots els veïns de Culla. 

P.- Quin ha sigut per a vosté el major èxit que ha aconseguit el seu equip de govern durant la legislatura?

R.-No m’agradaria valorar un èxit a soles, perquè considerem que hem fet molts triomfs, com abans hem dit, millora d’infraestructures, millora de turisme, del sector primari, del sector secundari. Considere que tots són triomfs iguals per l’interés general de tots els veïns i les veïnes de Culla.
Estic molt satisfet del treball d’esta legislatura, hem aconseguit que Culla avance a passos agegantats i en esta línia seguirem treballant per Culla.

P.- Quina filosofia de treball impera en el seu dia a dia a l’Ajuntament?

R.- Jo estic regularment a Culla, encara que a l’ajuntament estic dos dies a la setmana. La filosofia és escoltar els veïns i les veïnes de Culla, i no sols als empadronats a Culla, sinó també als cullans que no poden viure al poble, a les persones que tenen alguna relació amb Culla, que tenen alguna masia, alguna casa. En fi, escoltar-los a tots i treballar per a tots.

Jo considere que quasi totes les coses que els veïns m’han comentat o demanat les hem portat a terme.

El dia a dia d’un alcalde en un poble xicotet com Culla, és escoltar els seus veïns i solucionar-los els problemes, perquè un problema, que pot tindre qualsevol veí del poble, el sent com a seu, i des de l’administració, que és la més pròxima al ciutadà, hem d’escoltar-lo i recolzar-lo.

Al final, insistisc que és molt important que l’alcalde i l’equip de govern siguen persones del poble i coneixedores del poble.

Estic totalment en contra d’estos experiments d’altres partits polítics que presenten autèntics desconeguts, que no tenen cap tipus de relació amb el poble, eixa filosofia no està acord, des del meu punt de vista, amb la gestió municipal d’un poble xicotet com és el cas de Culla. Hi ha d’haver una relació de confiança entre el veí i l’alcalde. Al final, al meu despatx han vingut persones que m’han contat problemes, inclús personals, i els hem solucionat, però això sols pot passar si hi ha una relació de confiança en este cas, entre el veí i el seu representant municipal. 

P.- Quin considera que ha sigut el moment més complicat d’estos quatre anys?

R.- El pitjor moment d’estos quatre anys sens dubte va ser en desembre del 2017, un incendi forestal va assolar una masia i 500 hectàrees del terme municipal. Va ser un moment molt dur veure com una família es va quedar sense casa, tots els tràmits posteriors per a poder-los ajudar per rebre les ajudes per a poder reconstruir els danys de la casa. Veure el sofriment i la preocupació de tots els veïns d’eixa part del terme municipal, que veia que el foc estava arribant a les seues cases, jo diria que ha sigut el pitjor moment, eixos dies i els dies posteriors de l’incendi municipal. 

P.- Hi ha alguna cosa que s’ha deixat per fer que li haguera agradat fer?

R.- No és una cosa que s’ha deixat per fer, sinó que no ens han deixat fer des de la Generalitat Valenciana, perquè en els quatre anys d’esta legislatura s’han demanat subvencions per a reparar camins rurals amb asfalt o amb formigó. D’una manera totalment inexplicable, la Generalitat Valenciana no ha concedit a Culla la subvenció en ninguna de les ocasions que s’ha sol·licitat.

No entenem per què no s’ha tingut en compte el volum del terme municipal de Culla (el tercer més gran de la província de Castelló), on hi ha un gran nombre de camins i pistes rurals que necessiten un manteniment regular. A més, Culla és del pocs pobles de la Comunitat Valenciana on viu tanta gent en les masies com en el poble; no entenem que el govern valencià, que diu que rescata persones, no ens ajuda a reparar els camins rurals de Culla, quan no sols són bàsics per a l’agricultura i ramaderia per arribar a les explotacions, sinó també per arribar a les vivendes de molts veïns i veïnes.

No ho entenem, a més creiem que és una decisió totalment subjectiva i partidista per part del govern de la Generalitat Valenciana. És una cosa que no hem pogut fer perquè no ens han deixat fer i esperem que esta pròxima legislatura eixos criteris tan subjectius canvien i es puguen arreglar els camins rurals. Esperem que la Generalitat Valenciana s’atenga a criteris objectius i no a criteris polítics.

P.- Quins reptes importants continua tenint la localitat?

R.- El principal repte continua sent el despoblament, encara que la població de Culla segueix decreixent, mostra una tendència en estancament de població en les pròximes dècades. Mantindre població és un gran repte, actualment estem perdent un percentatge molt xicotet d’habitants en comparació a la sagnia demogràfica als anys 90 i la primera dècada de l’any 2000, però continua sent un problema.

Estem combatent la despoblació amb la creació de nous llocs de treball, sobretot per les oportunitats del sector turístic a Culla, i esperem també que totes les iniciatives que estem fent per a ajudar als agricultors i ramaders, també puguen consolidar població gràcies al sector primari.

A més, esperem un revulsiu en el sector secundari, sobretot amb el conveni que tenim amb RURALCO, empresa que s’establirà en el terme municipal de Culla i que crearà entre 15 i 20 llocs de treball en el sector tecnològic.

Des de l’ajuntament seguim donant ajudes a les famílies que porten els xiquets a l’aulari de Culla. És un repte i totes les polítiques que estem fent des de l’ajuntament van dirigides al futur del poble, a consolidar població. 

P.- Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals?

R.- No té per què afectar el resultat d’unes autonòmiques i generals en unes locals, sempre hi ha algun increment de vots en algun partit polític, sobretot perquè en les locals es vota la persona, es vota en clau local, es vota el teu alcalde. Hi ha molta gent que no va anar a votar a les autonòmiques i generals, però que sí que votaran a les municipals perquè coneixen en este cas al candidat.

Parlant d’açò, és molt important conéixer els candidats. A Culla, l’única candidatura que és íntegrament del poble, és la nostra la del PP; el PSOE i Ciudadanos han presentat una candidatura en la qual a la gent de Culla no els sona la majoria dels noms, està plena de gent que no tenen cap tipus de relació amb el poble.

Em reitere, per a ser alcalde d’un poble o ser regidor del poble, has de conéixer el poble, tindre interés pel poble i has de saber escoltar a tots els teus veïns. 

P.- Sobre quins eixos es basa la seua campanya electoral?

R.- Totes les propostes de la nostra candidatura van dirigides al futur de Culla, generant oportunitats en el sector primari, continuarem treballant amb propostes per ajudar els agricultors i ramaders. Esta vegada ens centrarem en la millora dels camins rurals, si la Generalitat Valenciana continua amb el seu sectarisme, haurem d’invertir el Pla 135 de la Diputació de Castelló per a arreglar els camins rurals.

També iniciarem el Pla d’enllumenat públic de les masies, és el següent pas una vegada ja hem aconseguit que arribe l’aigua potable a quasi totes les masies que l’han sol·licitat.

Pel que fa al sector secundari, intentarem generar oportunitats de negoci a Culla, sobretot després d’esta primera presa de contacte amb RURALCO. Continuarem treballant per aconseguir la instal·lació a Culla d’empreses que operen en sectors empresarials compatibles amb el nostre territori.

A més, continuarem amb l’impuls turístic a Culla, que al final és el que genera molta riquesa i llocs de treball al municipi. Seguirem millorant els serveis públics. Sobretot, continuarem escoltant a tots els veïns i veïnes de Culla per millorar la qualitat de vida en el municipi.

P.- Creu que els veïns i les veïnes tornaran a confiar en vosté perquè siga el seu alcalde de nou?

R.- Sincerament, crec que els veïns i les veïnes sí que confiaran en mi i en el meu equip per a tornar a revalidar els resultats de fa quatre anys.

Ho sé perquè hem anat a totes les parts del municipi, i la gent en general estan molt contents amb la nostra gestió, molts ens han dit que sí que confiaran en nosaltres.

A més, la composició de les dos altres candidatures que es presenten a Culla, on la gran majoria de candidats no tenen cap vinculació amb Culla, demostra el poc interés que poden tindre eixos partits polítics a representar els cullans i cullanes, i a escoltar les propostes o inquietuds dels nostres veïns.

Considerem que hem fet una gestió molt bona en estos quatre anys, a excepció del manteniment dels camins rurals. En aquest últim cas, ha estat per la traïció del PSOE a Culla des de les administracions que governa. Això els veïns i les veïnes ho saben i segurament castigaran el PSOE en estes eleccions municipals.

P.- Quin seria el seu principal objectiu en el cas que fóra reelegit com a alcalde?

R.- El principal objectiu es defineix en una paraula: Culla. Totes les línies del nostre programa electoral van dirigides al futur de Culla.

Escoltarem, com ja ho hem fet estos 4 anys, a tots els veïns i les veïnes de Culla i els ajudarem a resoldre els xicotets o grans problemes que puguen tindre. Això és el que és fer poble.

A més, seguirem millorant tots els serveis públics en el terme i en el poble pel bé de tots els cullans, de les cullanes i dels visitants que cada vegada són més els que vénen a Culla.

ValenciàEspañol