12.9 C
Valencia

FACSA i Borriana participen en un projecte de dessalinització d’aigua pioner a Europa

La iniciativa, denominada REvivED Water i integrada per deu socis de sis països de la UE, combina les últimes tecnologies en electrodiàlisi i osmosi inversa per al tractament de l'aigua

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament de Borriana i FACSA, dins la seua aposta per la investigació i la innovació aplicades a la gestió del cicle integral de l’aigua, participen de manera activa en un projecte de dessalinització pioner a Europa que permetrà utilitzar les tecnologies més noves per a convertir l’aigua del mar en apta per al consum.

En concret la iniciativa, denominada REvivED Water, investiga la combinació de tècniques avantguardistes d’electrodiàlisis directa i inversa amb tractaments d’osmosi inversa per a dessalar aigua de mar. Un sistema que, a més de recuperar una major quantitat d’aigua, incrementa l’eficiència energètica del procés, la qual cosa permet obtindre aigua dessalada de qualitat a un menor cost. Això és possible gràcia a l’aprofitament indirecte de l’aigua tractada en la depuradora.

En aquest sentit, deu socis procedents de sis països de la UE, entre empreses, centres d’investigació i universitats, s’encarregaran de desenvolupar aquestes tecnologies i implementar-les en una planta pilot que s’ha habilitat en l’EDAR de Borriana per a posteriorment, en una segona fase, validar la tecnologia desenvolupada en una planta real. Una tasca que serà a càrrec de FACSA.

“Un dels aspectes més interessants d’aquest projecte és que ens permet traslladar a un entorn real les últimes tecnologies en matèria de dessalació, amb la finalitat d’obtindre solucions que permeten afrontar problemes globals com és l’escassetat de l’aigua i fer la dessalació més viable, tant en termes d’eficiència energètica com de recuperació d’aigua”, ha explicat Javier Climent, responsable de projectes I+D+i de FACSA.

- Publicitat -

Per la seua part Bruno Arnandis, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Borriana ha indicat que “continuem avançant en la implementació de projectes que entenem que són tan beneficiosos com necessaris per a respectar el nostre entorn físic, i a més, és una satisfacció veure com les empreses concessionàries de serveis municipals i la gran quantitat d’empreses i entitats que s’han mostrat interessades a col·laborar amb aquest tipus de projectes, continuen implicant-se en iniciatives que busquen optimitzar els recursos naturals sense danyar al medi ambient i millorant i reduint al màxim la possible afecció sobre aquest”.

Aquest projecte d’investigació i innovació, finançat pel programa Horizonte2020 de la Unió Europea, permet investigar noves solucions de dessalinització per a proporcionar aigua potable de bona qualitat a la població en un context mundial en el qual l’equilibri n’entre la demanda d’aquest recurs i la seua disponibilitat ha aconseguit un nivell crític en nombroses regions del planeta.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,320FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià