4:13 pm - Thursday, 28 May 2020

Facua denuncia el Festival de Les Arts per impedir l’accés amb menjar i beguda

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

L'associació considera que podria existir una clàusula abusiva, ja que l'activitat principal de l'esdeveniment és el desenvolupament d'un espectacle musical, no l'hoteleria, explica en un comunicat

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat Matriculació
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat el Festival de Les Arts, que se celebra aquest divendres i dissabte en la Ciutat de Les Arts i les Ciències de València, davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat per prohibir l’accés a les instal·lacions de l’esdeveniment amb aliments o beguda adquirits en l’exterior.

L’associació considera que podria existir una clàusula abusiva, ja que l’activitat principal de l’esdeveniment és el desenvolupament d’un espectacle musical, no l’hoteleria, explica en un comunicat.

Es tracta del sisé festival denunciat en 2019 per Facua per aquest motiu. En les últimes setmanes ha presentat denúncies contra els organitzadors de l’Interestel·lar Sevilla, el Tomavistas de Madrid, l’Iruña Rock Festival, el Spring Festival d’Alacant i el Palencia Sonora davant les respectives autoritats de consum de cada comunitat.

La secció de la web del Festival de Les Arts dedicada a les condicions generals de l’esdeveniment arreplega que “es denegarà l’accés o permanència en el recinte musical als usuaris que introduïsquen, porten o utilitzen qualsevol classe d’armes o d’objectes que pogueren produir els mateixos efectes, com a elements punxants, tallants, o que s’estimen perillosos per a la seguretat. Tampoc es permetrà l’entrada de menjar i beguda en el recinte musical”.

Per a l’organització, atés que la seua activitat principal és la celebració de concerts i no l’hoteleria, “es pot considerar abusiu prohibir l’accés al recinte amb menjar i beguda procedent de l’exterior”. La pàgina també arreplega que es podran adquirir aliments dins de les instal·lacions.

Facua recorda que el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris arreplega que no permetre l’entrada amb menjar i beguda de fora és una clàusula abusiva, segons l’article 82.1, que estableix com a tals totes les pràctiques que causen “un desequilibri important dels drets i obligacions de les parts que es deriven del contracte”.

En la mateixa línia, la Comissió de Cooperació de Consum va fixar en la seua consulta número 5 del 2000 que “han de ser considerades abusives les clàusules en les quals s’imposa al consumidor limitacions amb vista a l’adquisició dels productes sense fundar-se en circumstàncies objectives”.

L’associació recupera una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, sobre la prohibició d’entrar als cinemes amb menjar i beguda, que arreplega que “resulta irraonable entendre la limitació de la capacitat d’elecció del consumidor” i que “si es limita la possibilitat accedir a la sala en funció de la procedència dels productes i solament es poden consumir els adquirits en el seu interior, resulta que de manera indirecta s’està imposant que utilitze serveis que en principi no ha sol·licitat però que es veu forçat a demanar a la pròpia empresa”.

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) va publicar en 2016 un informe, també relacionat amb la prohibició en cinemes, en el qual concloïa que existia una clàusula abusiva perquè el consumidor “es veu privat de la prestació principal, de forma injustificada, havent abonat l’entrada, sobre la base d’una limitació imposada unilateralment respecte a un servei accessori que no ha sol·licitat, tenint en compte que l’activitat bàsica no és la venda i distribució de menjar i beguda”.

Per tot açò, Facua sol·licita als usuaris que acudisquen al Festival de Les Arts o a qualsevol esdeveniment d’aquest tipus, com determinats cinemes o parcs d’atraccions en els quals s’establisca la prohibició, que ho comuniquen a l’associació per a formular les denúncies oportunes contra les empreses responsables.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Navarro assegura en el Ple que en 5 dies estaran les platges de Castelló adequades pel ‘Ministeri de Transició ecològica’

Poques sorpreses i arguments desgastats per l'ús, en el plenari ordinari de l'ajuntament de Castelló d'este mes de maig que ha rosat les...

L’Alfàs sol·licita a Diputació la cessió del tram de la CV-753 ‘El Racó de l’Oix-N332 per l’Albir’

Tot amb la intenció de portar a bon terme diferents projectes en tramitació per a la millora de l'accessibilitat, mobilitat i seguretat en el terme municipal.

L’Ajuntament d’Onda implanta un servei gratuït per a digitalitzar les cartes dels establiments hostalers

El client podrà consultar el menú directament en el seu mòbil mitjançant l'escaneig d'un codi QR com a mesura preventiva

Els centres tindran ensenyament online i classes de fins a 10 alumnes en la Fase 2

En les etapes d'Educació Infantil i Especial, la Generalitat Valenciana ha decidit no obrir les aules.

La Diputació estudia fórmules per a ajudar al Gremi d’Artistes Fallers

El president, Toni Gaspar, es reuneix amb els responsables del col·lectiu per a escoltar les seues propostes i buscar vies de col·laboració que mitiguen la delicada situació que travessa el sector

Esta publicació està disponible en : Valencià