jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La falla de l’Ajuntament plantada “al tombe”

Prop de 300 persones han sigut les encarregades de pujar a pols la rematada principal de la falla, de 41 metres d’altura.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la plantà “al tombe” de la falla municipal de l’Ajuntament de València, que ha recuperat la tradició de pujar a pols la rematada principal del seu monument.

Al voltant de 300 persones -entre les quals es trobaven el cap del Consell, la vicepresidenta Mónica Oltra i l’alcalde de València, Joan Ribó- s’han encarregat d’alçar a mà la peça principal de la falla de l’Ajuntament, que aconsegueix una altura de 41 metres, la qual cosa converteix a aquest monument en la falla municipal més alta de la història.

Puig ha destacat que l’objectiu de les institucions públiques ha de ser el de “treballar de forma conjunta” perquè les Falles “caminen cap a davant” i “unisquen” a tots els ciutadans “en un temps d’harmonia i convivència”.

La torre ideada per a aquesta falla es basa en la torre de telecomunicacions que Calatrava va idear per al solar on ara s’alça el Palau dels Arts-també obra seua-, un projecte original de l’època de govern del socialista Joan Lerma que va ser rebutjat amb el nou executiu del popular Eduardo Zaplana en el que després va ser la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Els autors han presentat una sèrie de conceptes aparellats amb els quals han definit el que para ells serà la falla de l’Ajuntament de 2017: una falla “icònica i irònica” que representarà en clau de sorna l’horitzó de gratacel (“skyline”) que la ciutat mai ha tingut, “acompanyada d’una cavalcada de les traves, crítica i mítica” que s’estendrà al llarg d’una plataforma.

La torre central serà tota de fusta tractada i s’il·luminarà a la nit, i serà “actual de concepte i tradicional d’execució” i cremarà “amb flama i sense fum”.

Al costat de Manolo García figuren en l’equip altres reconeguts i laureados artistes fallers com Manolo Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martín Huguet i el col·lectiu Fet d’Encàrrec.

Últimas noticias

Contenido relacionado