24.6 C
Valencia

La falla de l’Ajuntament plantada “al tombe”

- Publicitat -AVL

Prop de 300 persones han sigut les encarregades de pujar a pols la rematada principal de la falla, de 41 metres d’altura.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la plantà “al tombe” de la falla municipal de l’Ajuntament de València, que ha recuperat la tradició de pujar a pols la rematada principal del seu monument.

Al voltant de 300 persones -entre les quals es trobaven el cap del Consell, la vicepresidenta Mónica Oltra i l’alcalde de València, Joan Ribó- s’han encarregat d’alçar a mà la peça principal de la falla de l’Ajuntament, que aconsegueix una altura de 41 metres, la qual cosa converteix a aquest monument en la falla municipal més alta de la història.

Puig ha destacat que l’objectiu de les institucions públiques ha de ser el de “treballar de forma conjunta” perquè les Falles “caminen cap a davant” i “unisquen” a tots els ciutadans “en un temps d’harmonia i convivència”.

La torre ideada per a aquesta falla es basa en la torre de telecomunicacions que Calatrava va idear per al solar on ara s’alça el Palau dels Arts-també obra seua-, un projecte original de l’època de govern del socialista Joan Lerma que va ser rebutjat amb el nou executiu del popular Eduardo Zaplana en el que després va ser la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Els autors han presentat una sèrie de conceptes aparellats amb els quals han definit el que para ells serà la falla de l’Ajuntament de 2017: una falla “icònica i irònica” que representarà en clau de sorna l’horitzó de gratacel (“skyline”) que la ciutat mai ha tingut, “acompanyada d’una cavalcada de les traves, crítica i mítica” que s’estendrà al llarg d’una plataforma.

La torre central serà tota de fusta tractada i s’il·luminarà a la nit, i serà “actual de concepte i tradicional d’execució” i cremarà “amb flama i sense fum”.

Al costat de Manolo García figuren en l’equip altres reconeguts i laureados artistes fallers com Manolo Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martín Huguet i el col·lectiu Fet d’Encàrrec.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià