18:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Dimiteix per la polèmica franquista el president de la Falla del Mercat

La comissió de la Falla del Mercat ha fet públic hui un comunicat on informa de la dimissió del seu copresident, Federico Bisquert, qui tal com va publicar Actualitat Valenciana, va promoure el reconeixement a l’entitat franquista Fundació Francisco Franco per al 16 de març on estava prevista l’assistència de la filla del dictador, Carmen Martínez Bordiu i el net Luis Alfonso de Borbón.

Després de la dimissió de Carmen de Rosa, ja que no compartia de cap de les maneres els valors de l’entitat franquista, la comissió queda ara sense cap president. La Junta Directiva ha expressat la seua condemna “al règim franquista i a qualsevol règim totalitari i dictatorial, passat, present i futur” i ha demanat disculpes a tot el col·lectiu faller.

Jose Bisquert va fer ahir també un comunicat on aclaria que “la Falla del Mercat Central, no fa honors a la Fundació Francisco Franco, ni apologia de ni de cap tipus de sistema polític totalitari, ni feixisme, ni marxisme-leninisme i condemna les acusacions del tot incertes sobre l’esdeveniment de nomenament de Fallers d’Honor, on no es nomenava a cap institució, tan sols a persones amb caràcter individual. Que la Falla del Mercat Central, respecta l’estat de dret democràtic i la pluralitat política, com pot comprovar-se entre els diferents membres de la nostra comissió.”

La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) (oficialment en castellà: Fundación Nacional Francisco Franco) és una organització no governamental espanyola que declara com a objectius la difusió de la personalitat de Francisco Franco i dels assoliments del seu règim, així com el foment de la investigació sobre l’Espanya de Franco. La Fundació va saltar a la fama el 2003, quan es va denunciar en els mitjans de comunicació l’existència de subsidis estatals per a la informatització del seu arxiu quan sols es permet l’accés als seus fons a historiadors relacionats amb l’extrema dreta.

Últimas noticias

Contenido relacionado